Μενού
  • Α-
  • Α+

Για «κακιά στιγμή» έκανε λόγο ο 20χρονος από την Αλβανία ο οποίος υποστήριξε πως δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει το κλάμα του μωρού και πως είναι σε άσχημη κατάσταση. Την ίδια ώρα το μόλις 4 μηνών βρέφος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».Όλα έγιναν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο χωριό Αετός του δήμου Τριφυλίας.Η μητέρα εργαζόταν εκείνη την ώρα και ο πατέρας επικοινώνησε μαζί της λέγοντάς της ότι το μωρό δεν είναι καλά.

Διαβάστε ακόμη: Σύνδρομο ανατάραξης μωρού: «Αρκούν 5 δευτερόλεπτα για να γίνει το κακό» - Αυτό έκανε ο πατέρας στη Μεσσηνία

Μόλις επέστρεψε στο σπίτι μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πως έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά. Το παιδί παρουσίαζε σπασμούς, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και μετακομίστηκε εν τέλει στο Νοσοκομείο Παίδων της Αττικής. Παράλληλα, οι γιατροί ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές και ο πατέρας προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Αρχικά ο 22χρονος υποστήριξε ότι δεν είχε προβεί σε καμία βίαιη πράξη, ενώ για να δικαιολογήσει τους εμφανείς μώλωπες στο σώμα του βρέφους ανέφερε ότι του είχε πέσει πριν λίγες ημέρες την ώρα που άλλαζε την πάνα του στον καναπέ. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ψεύδεται, συνέχισαν τις ερωτήσεις, μέχρι που τελικά σε μεταγενέστερο χρόνο ομολόγησε ότι ο ίδιος τραυμάτισε το μωρό: «Περί την 15.30 ώρα της 24/9/2022 ενώ στο σπίτι βρισκόμουν μόνος με το νεογνό και αφού το είχα ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο της ώρας. Δεν ήξερα τι να κάνω και τελικά το σήκωσα και το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακουνούσα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα για να ηρεμήσει. Τότε αντιλήφθηκα ότι κάτι κακό έπαθε».

Στην έρευνα που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της οικογένειας στο χωριό Αετός στη Μεσσηνία, παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας Reck , 100 φυσίγγια κρότου διαμετρήματος 8mm, ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 32 S&W Long και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 765. Έξω από το σπίτι εντοπίστηκαν 42 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και μία γλάστρα με δενδρύλλιο κάνναβης 10 εκατοστών.

Το πρωί της Τετάρτης ο πατέρας θα απολογηθεί στον εισαγγελέα , έπειτα από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε. Ο 20χρονος πατέρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία. Η νεαρή μητέρα του βρέφους, η οποία επίσης συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερη και θα οδηγηθεί κι εκείνη στη δικαιοσύνη την Τετάρτη, καθώς κατηγορούνται από κοινού για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA