Μενού
  • Α-
  • Α+

Θα επιμείνει και σήμερα στα δυτικά της χώρας η κακοκαιρία ονόματι Bogdan που χθες προκάλεσε σημαντικά προβλήματα, ωστόσο, με μικρότερη ένταση. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν αλλά ταυτόχρονα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Γενικά, πάντως, για τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές άστατος, ωστόσο, σύντομα αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου μέχρι και το Σάββατο ο καιρός θα είναι ζεστός ενώ έντονη θα είναι και η υγρασία. Από Δευτέρα, ωστόσο, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία μια ψυχρή αέρια μάζα θα έρθει προς τη χώρα μας και θα ρίξει τον υδράργυρο αισθητά.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 29, στην Ήπειρο από 8 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 28-30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 23-25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες-νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά του νομού έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA