ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/09/2022 10:42

Ανακαλείται μετά από έλεγχο ρωσική βότκα

Επειτα από έλεγχο του Γενικού Χημείου ανακαλείται η βότκα ρωσικής προέλευσης «PARLIAMENT» καθώς στην παρτίδα «Purified with Milk» δεν αναφέρονται αλλεργιογόνα συστατικά που περιέχει

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ανακαλείται μετά από έλεγχο ρωσική βότκα
(πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Στην ανάκληση ρωσικής βότκα προχωρά η ΑΑΔΕ έπειτα από προγραμματισμένο έλεγχο του Γενικού Χημείου. Κατά τη δειγματοληψία του αλκοολούχου ποτού της κατηγορίας «βότκα» με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT», αλκοολικού τίτλου 40% vol., συνοδευόμενου από την ένδειξη «Purified with Milk», σε προσυσκευασία 0.7L., διαπιστώθηκε ότι ενώ στην ξενόγλωσση επισήμανση του εν λόγω ποτού αναφέρεται η παρουσία αλλεργιογόνου συστατικού (γάλα), η ελληνική επισήμανση δεν φέρει σχετική ένδειξη. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται στη Ρωσία και διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «Food and Drinks Import - Σ. Λαζόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Διαβάστε ακόμη: Κλήρωση Τζόκερ: Ποιοι είναι οι τυχεροί αριθμοί

Η ΑΑΔΕ, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ζήτησε, μέσω της αρμόδιας διεύθυνσής της, από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα, την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις. Η ΑΑΔΕ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (επισυνάπτεται φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

(Πηγή: ΑΑΔΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΑΔΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ