Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει πλέον για το 4 μηνών βρέφος, το οποίο κακοποιήθηκε βάναυσα από τον πατέρα του στην Μεσσηνία και νοσηλεύεται εδώ και πέντε ημέρες στο Παίδων «Αγία Σοφία» με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το μωράκι, που ήταν διασωληνωμένο από το περασμένο Σάββατο, πριν από λίγη ώρα αποσωληνώθηκε, ωστόσο, παραμένει στη ΜΕΘ και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για το αν θα τα καταφέρει χωρίς προβλήματα. Επιπλέον αύριο Πέμπτη (29/9) αν όλα πάνε καλά, ενδέχεται να βγει από την εντατική και να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο.

Σε ό,τι αφορά στον 20χρονο πατέρα, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ύστερα από την απολογία του ενώπιον στον ανακριτή. Ο ίδιος θα καταβάλει εγγύηση 2.000 ευρώ και δύο φορές το μήνα θα πρέπει να παρουσιάζεται στο ΑΤ της περιοχής του, ενώ παράλληλα δεν θα μπορεί να δει το βρέφος μέχρι τη δίκη. Η σύζυγος του 20χρονου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ενώ μετά τις απολογίες, αμφότεροι αποχώρησαν σε κλίμα έντασης.

Το χρονικό της κακοποίησης του μωρού

Ολα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Αετός του δήμου Τριφυλίας, που είναι σε απόσταση μισής ώρας από την Κυπαρισσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μητέρα εργαζόταν εκείνη την ώρα και ο πατέρας επικοινώνησε μαζί της λέγοντάς της ότι το μωρό δεν είναι καλά. Μόλις επέστρεψε στο σπίτι μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πως έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά. Το παιδί παρουσίαζε σπασμούς, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA