Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα δακτυλικά αποτυπώματα δύο εξαιρετικά επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών, συνεργών του διαβόητου Αστρίτ Χασάνι, γνωστού με το ψευδώνυμο «Τίτι», που στο παρελθόν είχαν διαπράξει αγριότατες ληστείες με κακοποιήσεις και βιασμούς γυναικών, βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε κάποια από τα δωμάτια του 4ου ορόφου της Φοιτητικής Εστίας του ΕΜΠ, που είχαν καταλάβει τα μέλη των συμμοριών που εξαρθρώθηκαν. Και οι δύο είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, όμως αποφυλακίστηκαν υπό όρους τα τελευταία δύο χρόνια και τα στελέχη της Ασφάλεια εκτιμούν πως έχουν δραστηριοποιηθεί και πάλι σε ληστείες και διακίνηση, κρατώντας όμως χαμηλό προφίλ.

Διαβάστε ακόμη: Ζωγράφου: Ποινικές διώξεις για κακουργήματα και πλημμελήματα στους 23 που συνελήφθησαν στις φοιτητικές εστίες

Άλλωστε ο 30χρονος «Τζούλιο» που τραυματίστηκε από τα πυρά της Ανθυπαστυνόμου στην πρόσφατη επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη, είναι ανιψιός του «Τίτι» και ουσιαστικά συνέχισε να χρησιμοποιεί μαζί με την οικογένεια του και άλλους νεότερους συμπατριώτες του, τα δωμάτια της Εστίας που είχε «επιτάξει» ο θείος του, μετατρέποντας τα σε άντρο για τη διάπραξη ενόπλων ληστειών σε σπίτια και καταστήματα, αλλά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Ο εντοπισμός των δύο αυτών ποινικών έχει τεθεί πλέον ως προτεραιότητα για την ομάδα της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Αθηνών, που χειριζόταν την υπόθεση της «Πολυτεχνειούπολης»  στου Ζωγράφου για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.

Και αυτό γιατί πιστεύουν πως οι δύο συγκεκριμένοι άνδρες έχουν συστήσει νέα συμμορία από τους «καταληψίες» της Φοιτητικής Εστίας και συνεχίζουν τη δράση τους. Καθοριστικό ρόλο πιθανόν να παίξει το ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε η 22χρονη Δόκιμη Αστυφύλακας που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ενημέρωνε συγκεκριμένο μέλος της σπείρας με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, πριν ακόμη εισαχθεί στη Σχολή Αστυφυλάκων.  

Η συγκεκριμένη συσκευή δεν είχε κάρτα sim, δηλαδή δεν είχε αριθμό τηλεφώνου, και τη χρησιμοποιούσε μόνο για σύνδεση στο διαδίκτυο. Με δεδομένο ότι η 22χρονη Δόκιμος ενημέρωσε δύο φορές τον σύντροφό της και μέλος της σπείρας για επιχείρηση που ετοίμαζαν οι συνάδελφοι της για τη σύλληψη του  «Τζούλιο», το κινητό αυτό έχει σταλεί στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και θα ελεγχθεί μήπως βρεθούν μηνύματα και επικοινωνίες μέσω εφαρμογών διαδικτυακής επικοινωνίας. Για τους ερευνητές της Ασφάλειας είναι δεδομένο, και αυτό έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία, πως η 22χρονη ειδοποίησε δύο φορές τα μέλη της σπείρας για επιχειρήσεις σύλληψης του «Τζούλιο», μια τον Ιανουάριο και μια τον Ιούλιο, επιχειρήσεις που απέτυχαν και οι δύο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA