Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καβάλα: Εβαλε το παιδί στο πάτωμα και το σκότωσε μπροστά στη μάνα του – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Η φρικτή τραγωδία στο χωριό Λεκάνη στην Καβάλα με θύματα μία 31χρονη μητέρα και το λίγων μηνών βρέφος της και δράστη και αυτόχειρα τον 56χρονο πατέρα του βρέφους συγκλονίζει. Η ιατροδικαστική εξέταση της 31χρονης, του 10 μηνών μωρού και του κτηνοτρόφου ολοκληρώθηκε από τον ιατροδικαστή Νίκο Κνιφίδη και όπως είπε ο ίδιος, ο δράστης σκότωσε πρώτα το παιδί αφού το είχε τοποθετήσει στο έδαφος. 

Διαβάστε ακόμη: Καβάλα: Ο δολοφόνος και αυτόχειρας έλεγε στην Αννα πως «θα την πνίξει μαζί με το παιδί»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κνιφίδης στο voria.gr, ο 10 μηνών Στέλιος πυροβολήθηκε πισώπλατα από την αριστερή πλευρά, με το μονόκαννο όπλο που είχε σκάγια για πουλιά και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Στη συνέχεια, ο δράστης ξαναγέμισε το όπλο του με δράμια, -σκάγια που σκοτώνουν αγριογούρουνα- και πυροβόλησε πάλι πισώπλατα την πρώην σύντροφό του, την Άννα. Η γυναίκα βρήκε ακαριαίο θάνατο καθώς τρυπήθηκαν τα πνευμόνια, η καρδιά της και μέρος του συκωτιού της. 

Όταν τελικά ο 56χρονος δράστης έστρεψε το όπλο στην καρδιά του, η πρώτη του προσπάθεια να αυτοκτονήσει απέτυχε, καθώς φαίνεται πως γλίστρησε το όπλο από τα χέρια του. Ο 56χρονος αυτοπυροβολήθηκε πρώτα λοξά, από τα δεξιά προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει μερικά πλευρά του, χωρίς όμως να προκαλέσει τον θάνατό του. Ο δράστης τότε έβαλε νέα σφαίρα στο όπλο και αυτήν τη φορά έβαλε στο στόμα του την κάννη και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Καβάλα: Ο κτηνοτρόφος είχε απειλήσει την Αννα 

Η Άννα «ήθελε μονάχα να πάει για 3 εβδομάδες γιατί είχε χάσει προσφάτως τον πατέρα της και τη γιαγιά της και έπρεπε να τακτοποιήσει άμεσα κάποια κληρονομικά ζητήματα», είπε ο δικηγόρος της 31χρονης Μάρκος Αποστολίδης στο MEGA. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι ο δράστης ήταν ενήμερος για την επιθυμία της 31χρονης, ωστόσο πίστευε πως ήθελε να του πάρει το παιδί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Ιούλιο του 2022 και τότε ήταν η αρχή του κακού, καθώς ο 56χρονος εκτόξευε άμεσες απειλές προς το θύμα. Σοκάρει ότι της είχε πει πως θα «πνίξει την 31χρονη και το παιδί και δεν θα τους αφήσει να φύγουν». «Δεν πήγε στην αστυνομία αν και τη συμβούλευα για το αντίθετο…έτεινε να πιστεύει πως το θέμα θα ομαλοποιηθεί» δήλωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος της γυναίκας.

Σχετικά με το αν υπήρξε κακοποιητική συμπεριφορά το αρνήθηκε, όμως τόνισε ότι υπήρχαν άκρως υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια προς το θύμα. Σύμφωνα με φιλικό πρόσωπο του θύματος και συγχωριανό του 56χρονου, το ζευγάρι στα δύο πρώτα χρόνια σχέσης ζούσαν έναν «έρωτα θυελλώδη».  Επιπλέον αποκαλύφθηκε ότι το θύμα είχε επενδύσει στην επιχείρηση του δράστη, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν και έτσι χρειάστηκε να της στέλνει χρήματα η μητέρα της από την Γερμανία. «Δεν είχε πρόθεση να φύγει στη Γερμανία, της άρεσε το χωριό, ήθελε να μείνει. Γι’ αυτό είχε νοικιάσει το σπίτι» συμπλήρωσε, ενώ όπως αναφέρει του είχε εκφράσει τους φόβους της για τον 56χρονο, όπως μεγάλο φόβο είχε και η μητέρα του θύματος.

Καβάλας: Ο δράστης ήταν «νευρικός και απομονωμένος» 

Ο δικηγόρος του αυτόχειρα, Κώστας Σιμιτσής, μίλησε στο MEGA: «Τον δράστη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ήρθε μόνο γι' αυτή την υπόθεση κατόπιν συμβουλής κοινού φίλου. Η υπόθεση εγώ έκρινα ότι θα κυλούσε ομαλά, η σύντροφός του δεν είχε κάνει καν αίτηση μετοίκησης ή αίτηση έκδοσης προσωρινής μετακίνησης, γιατί εφόσον συμβίωναν στο ίδιο χωριό μπορούσαν και να συνεννοηθούν και οι ίδιοι έστω και με κάποιες δυσκολίες».  «Η κοπέλα έμενε στο σπίτι του παππού της, δεν ήξερε ούτε καν τα ελληνικά και η συνεννόησή τους αρχικά γινόταν μέσω του μεταφραστικού εργαλείου του κινητού τηλεφώνου. Αγαπούσε έλεγε τη φύση, τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, αγαπούσε τα κατσικάκια γιατί έτσι έλεγε, γιατί ο σύντροφός της ήταν κτηνοτρόφος και αυτό την επηρέασε να μείνει στη Λεκάνη και σιγά - σιγά να συνδεθεί και ερωτικά με τον αυτόχειρα, συζώντας περίπου επί 4 χρόνια», πρόσθεσε ο δικηγόρος. 

«Τον τελευταίο χρόνο έμεινε έγκυος, γεννήθηκε το παιδάκι τους, και τι κρίμα που είχαν αυτό το άγριο τέλος. Δεν υπήρξε σοβαρή αντιδικία που θα προμήνυε αυτό το αποτρόπαιο τέλος. Ήταν ένας άνθρωπος νευρικός, απομονωμένος στον εαυτό του λόγω του επαγγέλματός του αλλά μέχρι εκεί, δεν έδινε την εντύπωση ενός βίαιου, με τάσεις δολοφονικές και αυτοκτονικές», ισχυρίστηκε. 

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA