Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η τοπική κοινωνία στη Λεκάνη Καβάλας, μετά το φρικτό διπλό φονικό του 56χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος εκτέλεσε εν ψυχρώ την πρώην σύντροφό του και τον μόλις 10 μηνών γιο τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Είναι χαρακτηριστικό πως στην κηδεία του δολοφόνου και αυτόχειρα  δεν βρέθηκε ούτε καν ο πατέρας του. Μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν πως ο ίδιος ο ιερέας της ενορίας αρνήθηκε να κηδεύσει τον 56χρονο καθώς επρόκειτο για αυτόχειρα αλλά τελικά προχώρησε κανονικά στην κήδευση μετά από εντολή δεσπότη.

Τις συγκεκριμένες πληροφορίες πάντως διαψεύδει ο ίδιος ο ιερέας, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του MEGA και εξήγησε γιατί ήρθε σε δύσκολη θέση. «Δεν αρνήθηκα να τον κηδέψω» ξεκαθάρισε ο πατήρ Δανιήλ Καρυπίδης αναφερόμενος στην κηδεία που τέλεσε στον αυτόχειρα 56χρονο. «Σήμερα βρέθηκα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο αυτόχειρες δεν κηδεύονται. Κανονικά εδώ στο χωριό όταν πεθαίνει κάποιος, ακολουθούμε τη νεκρώσιμη ακολουθία από τα μεγάφωνα, κλαίμε όλοι μαζί τον θανόντα, τα μαγαζιά είναι κλειστά και οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Τον αυτόχειρα τον γνώριζα και το παιδί του, που εγώ το βάφτισα. Δεν αρνήθηκα να τον κηδέψω όπως γράφεται απλά προβληματίστηκα».

«Κατόπιν συνεννοήσεως και την κατάθεση της ιατρικής γνωμάτευσης που μου κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο, ότι ο αυτόχειρας έπασχε από ψυχικά νοσήματα, και με εντολή του σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, τελέσαμε την εξόδιο ακολουθία και ευθύς αμέσως έγινε η ταφή κεκλεισμένων των θυρών με μόλις 6 συγγενείς διότι, υπήρχε βεβαρημένο κλίμα λόγω της δολοφονίας που είχε πράξει», είπε αρχικά ο πατήρ Δανιήλ Καρυπίδης.

«Να αναφέρω ότι υπήρξε γραφείο τελετών και τη σορό δεν την έφερε το περιπολικό της αστυνομίας. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε με την εφαρμογή άκρας οικονομίας και με πολλή προσοχή και διάκριση όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο ο οποίος αποτελεί εικόνα Θεού. Σε κάθε περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την πράξη αυτοχειρίας και της αφαίρεσης άλλης ανθρώπινης ζωής», επεσήμανε.

Ανατριχίλα προκαλεί η ιατροδικαστική έκθεση

Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης που διενήργησε τις νεκροψίες, σε δηλώσεις του τόνισε πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν πολύ σκληρή και ιδίως η ιατροδικαστική εξέταση του μόλις δέκα μηνών βρέφους. Ο 56χρονος κτηνοτρόφος φέρεται αρχικά να πυροβόλησε από πίσω το μωρό, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Μάλιστα, ο δράστης πυροβόλησε το βρέφος με το μονόκαννο όπλο του χρησιμοποιώντας σκάγια για μικρά πουλιά. Στη συνέχεια, ξαναγέμισε το όπλο του αυτή τη φορά με δράμια, δηλαδή σκάγια που σκοτώνουν αγριογούρουνα, και πυροβόλησε πάλι πισώπλατα την πρώην σύντροφό του. Η γυναίκα βρήκε επίσης ακαριαίο θάνατο καθώς όπως διαπιστώθηκε, καταστράφηκαν ζωτικά όργανά της.

Όταν τελικά ο 56χρονος δράστης έστρεψε το όπλο στην καρδιά του, η πρώτη του προσπάθεια να αυτοκτονήσει απέτυχε, καθώς φαίνεται πως γλίστρησε το όπλο από τα χέρια του. Ο 56χρονος αυτοπυροβολήθηκε πρώτα λοξά, από τα δεξιά προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να σπάσει μερικά πλευρά του, χωρίς όμως να προκαλέσει τον θάνατό του. Ο δράστης τότε έβαλε νέα σφαίρα στο όπλο και αυτήν τη φορά έβαλε στο στόμα του την κάννη και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, καθώς κατακερμάτισε τον εγκέφαλό του.

Οπως όλα δείχνουν η επιμέλεια του παιδιού που είχε αποκτήσει η πρώην σύντροφός του, ήταν η «κόκκινη γραμμή» για τον 56χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα, ο οποίος χθες το πρωί κάλεσε την πρώην σύντροφό του σε ένα από τα μαντριά που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του, όπου σκότωσε την ίδια και το 10 μηνών βρέφος. Να σημειωθεί πάντως πως μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών είναι το δεύτερο περιστατικό δολοφονίας που συγκλονίζει την κοινωνία του Δήμου Νέστου, καθώς λίγες μέρες πριν ένας 25χρονος είχε σκοτώσει έναν 52χρονο στη Χρυσούπολη, έξω από την επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρου όπου εργάζονταν.

«Είμαι σαράντα χρόνια ιατροδικαστής σπάνια βλέπω να εκτελούν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό»

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στην Καβάλα καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε σημείωμα στο σπίτι του άγριου φονικού. Η αυτοψία έδειξε ότι ο 56χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε πισώπλατα τη γυναίκα και το παιδί από πολύ κοντινή απόσταση με κυνηγετική καραμπίνα. Φέρεται δε, ο δράστης να πυροβόλησε πρώτα το μωρό και μετά την πρώην σύντροφό του. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Οι σοροί της 31χρονης και του μωρού θα μεταφερθούν στη Γερμανία, προκειμένου να γίνουν εκεί οι κηδείες τους, έπειτα από εντολή της μητέρας της αδικοχαμένης γυναίκας.

Ο ιατροδικαστής Καβάλας, Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων μίλησε στο Mega εξηγώντας πως «το παιδί έχει πύλη εισόδου στην αριστερά ωμοπλατιαία χώρα και πύλη εξόδου δεξιά κάτω κοιλιακή χώρα…προκάλεσαν ρήξη πνευμόνων και ήπατος του παιδιού». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατροδικαστή, το μωρό πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια, για πουλιά ενώ η γυναίκα με χοντρά για αγριογούρουνα. «Έκανε δύο προσπάθειες, την πρώτη προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος αλλά μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής. Σχετικά με την απόσταση που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς τα θύματα, αναφέρει πως ήταν κοντινή περίπου στα δύο με τρία μέτρα. «Είμαι σαράντα χρόνια ιατροδικαστής σπάνια βλέπω περίπτωση να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Άννα φοβόταν και κατέγραφε τις συνομιλίες»

Συγγενικά πρόσωπα της 31χρονης λένε πως η γυναίκα φοβόταν και κατέγραφε τις συνομιλίες με τον κτηνοτρόφο στις συναντήσεις τους. Η Αστυνομία έχει πάρει το κινητό της και εάν η Άννα κατέγραφε και στη μοιραία συνάντησή τους στο μαντρί, τότε θα υπάρχει το ηχητικό ντοκουμέντο της τραγωδίας.

«Έγραφε το κινητό η κοπέλα… Φοβόταν…», λέει η θεία της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, συμβουλεύοντας τις γυναίκες να μιλούν και να φεύγουν σε ανάλογες καταστάσεις. Όσο για το πώς γνωρίστηκε με τον 56χρονο, η 31χρονη γραφίστρια και φωτογράφος που δημιούργησε από την αρχή ένα βιβλίο αφιερωμένο στη «Λεκάνη», όπου κάτοικοι του χωριού φωτογραφήθηκαν για τις 164 σελίδες του και μίλησαν για τη ζωή τους αποκλειστικά σε εκείνη, πήγε στο χωριό πριν από τέσσερα χρόνια χωρίς να μιλάει καθόλου ελληνικά. Τότε είναι που τον γνώρισε, κατά τη διάρκεια του φωτορεπορτάζ και σαγηνεύτηκε από τον τρόπο ζωής και τον ίδιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA