Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι πνέουν σήμερα, Κυριακή (2/10) στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί περιστατικά πτώσης δέντρων μέσα στην πόλη. Χαρακτηριστικό είναι το μεγάλο δέντρο που «γκρέμισαν» οι άνεμοι σε πεζοδρόμιο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, καθώς από καθαρή τύχη δεν περνούσε κάποιος περαστικός από το σημείο. Ειδικότερα, ένα δέντρο στην οδό Εγνατία, μπροστά από την Αγιορείτικη Εστία, έπεσε με αποτέλεσμα να καταλάβει μεγάλο τμήμα του πεζοδρομίου σύμφωνα με το GRTimes.

Αποτέλεσμα, μάλιστα λόγω της πτώσης του δέντρου, είναι οι διερχόμενοι να χρειαστεί να περάσουν μπροστά από τη στάση του ΟΑΣΘ όπου περιμένουν οι επιβάτες, προκειμένου να συνεχίσουν τη διαδρομή τους. Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος πεζός ή επιβάτης στη στάση του λεωφορείου, που βρίσκεται πλησίον με πολλούς να θυμίζουν την τραγωδία των Χανίων.

Επιπλέον, σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις πτώσης δέντρων από τους δυνατούς ανέμους, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Δέντρα έπεσαν μεταξύ άλλων σε δρόμους και πεζοδρόμια στην Τούμπα και τις Συκιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί διερχόμενος ή να προκληθούν υλικές σε ζημιές σε οχήματα.

Η προειδοποίηση Αρναούτογλου: «Μην παρκάρετε κάτω από δέντρα»

Άλλωστε, με αφορμή τα… τερτίπια του καιρού, ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, είχε κρούσει από χθες τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη σημερινή ημέρα, λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονταν. Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος είχε προειδοποιήσει να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας κάτω από μεγάλα δέντρα, καθώς θα υπάρχουν πολύ ισχυροί βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι.

Παράλληλα, υπογράμμιζε πως οι μοτοσικλετιστές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις ξαφνικές ριπές των ανέμων. Ακόμα, σημείωνε ότι αυξημένος θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές με μεγάλη ανομβρία.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε: «Όπως σας είχα ενημερώσει μέρες πριν από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ -ΠΑΡ 16:45 & 22:00 – Προσοχή στους κατά τόπους (περιοχές με τα πορφυρά χρώματα) πολύ ισχυρούς βόρειους – βορειοδυτικούς ανέμους την Κυριακή 2 Οκτώβρη!!! Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA