Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μητέρα της αδικοχαμένης Αννας, που έχασε τη ζωή της, όπως και ο μόλις 10 μηνών γιος της, από το χέρι του πρώην συντρόφου της στην Καβάλα, άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για την κόρη της και τον 56χρονο κτηνοτρόφο που με το φρικτό του έγκλημα σόκαρε το πανελλήνιο. Ο «Γολγοθάς» που ανεβαίνει μετά το έγκλημα στην Καβάλα, δείχνει ατελείωτος, με τη μητέρα της 31χρονης να θρηνεί την απώλεια της κόρης και του εγγονιού της. Προσπαθεί να συνειδητοποιήσει όλα έχουν συμβεί αλλά και να κατανοήσει το μίσος του δράστη, που έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί, πριν εκτελέσει την κόρη της.

Μιλώντας στην κάμερα του Alpha, η μητέρα της Αννας, Ελισάβετ Δημητριάδου, λέει πως η κόρη της βοηθούσε τον 56χρονο και εκείνος την εκμεταλλευόταν. «Πήγαινε στο μαντρί και τον βοηθούσε και εκείνος δεν της είχε δώσει ποτέ ένα μεροκάματο. Η κόρη μου πλήρωνε και τον τάιζε» λέει η γυναίκα, με τις πληροφορίες και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται να σοκάρουν.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ρεπορτάζ του Alpha, σύμφωνα με το οποίο πριν από τρεις μήνες η άτυχη Αννα είχε διαπιστώσει -αφού η ίδια είχε γίνει μητέρα και αφού είχε εξαντληθεί από ψυχολογικής άποψης βλέποντας πως οι συνθήκες διαβίωσης δεν ταιριάζουν στο παιδί της- πως δεν έχει άλλα χρήματα καθώς ό,τι οικονομίες είχε, είχαν πάει στην επιχείρηση του πρώην συντρόφου της, η οποία μάλιστα δεν πήγαινε και καθόλου καλά. Ωστόσο, δεν σκόπευε να το βάλει στα πόδια και να φύγει για τη Γερμανία, όπως ο 56χρονος θεωρούσε. Απόδειξη για αυτό, σύμφωνα με τον Alpha, είναι πως όταν έγινε το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού, οι δικηγόροι της τον διαβεβαίωσαν ότι θα χρειαστεί να μεταβεί στη Γερμανία μόνο για να τακτοποιήσει κάτι κληρονομικές υποθέσεις που προέκυψαν από τον θάνατο της γιαγιάς της.

Οσο για το πώς γνωρίστηκε με τον 56χρονο, η 31χρονη γραφίστρια και φωτογράφος που δημιούργησε από την αρχή ένα βιβλίο αφιερωμένο στη «Λεκάνη», όπου κάτοικοι του χωριού φωτογραφήθηκαν για τις 164 σελίδες του και μίλησαν για τη ζωή τους αποκλειστικά σε εκείνη, πήγε στο χωριό πριν από τέσσερα χρόνια χωρίς να μιλάει καθόλου ελληνικά. Τότε είναι που τον γνώρισε, κατά τη διάρκεια του φωτορεπορτάζ και σαγηνεύτηκε από τον τρόπο ζωής και τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το μωρό πυροβολήθηκε με μικρά σκάγια, για πουλιά ενώ η γυναίκα με χοντρά για αγριογούρουνα. «Έκανε δύο προσπάθειες, την πρώτη προσπάθησε να πυροβολήσει στο στήθος αλλά μάλλον σκέφτηκε την καρδιά μία και έξω αλλά το όπλο πιθανόν γλίστρησε» τόνισε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε τις σορούς των θυμάτων. Σχετικά με την απόσταση που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς τα θύματα, αναφέρει πως ήταν κοντινή περίπου στα δύο με τρία μέτρα. «Είμαι σαράντα χρόνια ιατροδικαστής σπάνια βλέπω περίπτωση να σκοτώσουν εν ψυχρώ 11 μηνών μωρό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA