Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο περιστατικό βίας με επιθετική συμπεριφορά από ανήλικη νοσηλευόμενη, της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδάνειου σε γιατρό και νοσηλευτές με ελαφρύ τραυματισμό της εφημερεύουσας παιδοψυχίατρου και την πρόκληση φθορών στο κτίριο. Το γεγονός καταγγέλθηκε από μέλη του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής με λεπτομερή αναφορά του συμβάντος και με την επισήμανση ότι το όλο θέμα καταγγέλθηκε στον διoικητή του Καραμανδανείου Παύλο Αθανασόπουλο και τον εκτελούντα χρέη Επιστημονικού Υπευθύνου Καθηγητή Ψυχιατρικής και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Φίλιππο Γουρζή.

Διαβάστε ακόμη: Καβάλα: Σοκάρουν οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κατάθεση μελών του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, το βράδυ της Παρασκευής η συγκεκριμένη ασθενής ζήτησε να καπνίσει - γεγονός που συνήθως της επετρέπετο για τον κατευνασμό της και τη διαχείριση της εν γένει κατάστασης- αλλά η εφημερεύουσα αρνήθηκε να παραβλέψει τους κανονισμούς με αποτέλεσμα, η ασθενής να εκνευριστεί και να προβεί σε φθορές.

«Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έσπαζε ότι έβρισκε μπροστά της. Στην προσπάθεια της εφημερεύουσας Παιδοψυχιάτρου Μαρίας Καλογεροπούλου να την ηρεμήσει την δάγκωσε και την τραυμάτισε. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και στο πλαίσιο της αναστάτωσης που επικράτησε η ασθενής διέφυγε και εξήλθε της κλινικής με μια εκ των νοσηλευτριών να τρέχει να την σταματήσει. Πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο άτομο πάσχει από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα επικίνδυνα για την προσωπική μας υγεία αλλά και την δημόσια υγεία στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της απόδρασης ήρθε σε επαφή με πολίτες. Το πρωί και περί τις 6 επέστρεψε στην Κλινική όπου της χορηγήθηκε ειδική αγωγή. Έχουμε ενδείξεις ότι στο διάστημα της απόδρασής της έκανε χρήση ουσιών. Είναι προφανές ότι κινδυνεύουμε. Έχουμε προβεί σε προφορική αναφορά του συμβάντος και αποστείλαμε και έγγραφη αναφορά στον Διοικητή του Καραμανδανείου Παύλο Αθανασόπουλο και στον εκτελούντα χρέη Επιστημονικού Υπευθύνου Καθηγητή Ψυχιατρικής Φίλιππο Γουρζή. Πρέπει κάποτε να ακουστούμε. Κινδυνεύουμε. Ήδη υπάρχει κα αγγελτήρια αναφορά κατατεθειμένη στον Εισαγγελέα. Χρειάζεται μεταφορά της Κλινικής σε Νοσοκομειακή δομή και έως τότε αύξηση της φύλαξης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA