Μενού
  • Α-
  • Α+

Δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 46χρονου από την Κρήτη ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του ενώ η γυναίκα γεννούσε στο μαιευτήριο. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, όπως αναφέρει η Αστυνομία. 

Διαβάστε ακόμη: Ηράκλειο Κρήτης: Πατριός βίαζε 13χρονη την ώρα που η μητέρα γεννούσε στο μαιευτήριο

«Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-722232 και 2810-722236, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Για να δείτε τα στοιχεία του 46χρονου πατήστε ΕΔΩ

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε βάρος του 46χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, ωστόσο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Η υπόθεση του 13χρονου κοριτσιού, το οποίο κατήγγειλε ότι είχε πέσει επανειλημμένως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατριό του, έχει «μουδιάσει» την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 46χρονου, Ελευθέριος Κάρτσωνας, η εκδοχή του εντολέα του, αλλά και της συζύγου του (και μητέρας της 13χρονης μαθήτριας) είναι πολύ διαφορετική από τα όσα έχουν καταγγελθεί. Όπως επισημαίνει ο κ. Κάρτσωνας, «όπως και να έχει, πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μιλάμε για ένα παιδί και πρέπει να προστατευτεί η ανηλικότητά του, καθώς πρόκειται για ευάλωτη κοινωνική ομάδα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA