Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης επιχειρείται η διάσωση των μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, κοντά στο λιμάνι Διακοφτίου των Κυθήρων. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα σκάφος του Λιμενικού και ένα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και παραπλέοντα σκάφη. Τη διάσωση κάνουν δύσκολη οι βορειοανατολικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ που πνέουν.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, στο ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο διαλύθηκε στα βράχια έξω από το λιμάνι του Διακοφτίου, ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων, επέβαιναν σχεδόν 100 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη θάλασσα ή κρεμασμένοι στα βράχια. Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έχουν σπεύσει 1 πλεούμενο του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί, της τάξεως 7 με 8 μποφόρ και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των Αρχών.

Σύμφωνα με το kythera.news υπάρχουν τρεις νεκροί στη θάλασσα ενώ τουλάχιστον 15 άτομα φέρεται να είναι εγκλωβισμένα στη βραχώδη ακτή. Το GRTimes από την πλευρά του αναφέρει πως έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον πέντε νεκροί και εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, σύμφωνα με το patrisnews το πλοίο της γραμμής Γύθειο – Κίσσαμος έκανε αναστροφή προς Κύθηρα για να αναζητήσει το ιστιοφόρο ενώ ακόμη ένα πλοίο έχει σπεύσει στο σημείο που σημειώθηκε το ναυάγιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA