Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των μεταναστών στα δύο ναυάγια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Αιγαίο. Στη Λέσβο ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τραγικός καθώς έχουν ανασυρθεί 16 νεκρές γυναίκες, μετανάστες, ενώ αναζητούνται άλλοι τουλάχιστον 15, σύμφωνα με τον αριθμό των επιβαινόντων που ανέφεραν οι διασωθέντες. Το έτερο ναυάγιο σημειώθηκε στο Διακόφτι Κυθήρων όπου βούλιαξε και πάλι ιστιοφόρο πλοίο. Από τη θαλάσσια απόκρημνη περιοχή έχουν διασωθεί ήδη τουλάχιστον 80 άτομα.

Διαβάστε ακόμη: Μετανάστες: Διπλή τραγωδία σε Κύθηρα και Λέσβο

Στη θαλάσσια περιοχή «Προβοσκίδα» ανατολικά της Λέσβου έχουν ανασυρθεί ήδη 16 σοροί, ενώ κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου 40 άτομα. Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε όσον αφορά το ναυάγιο στη Λέσβο ότι 15 γυναίκες, νεαρής ηλικίας, αφρικανικής καταγωγής ανασύρθηκαν νεκρές, ενώ γυναίκες είναι και τα 9 άτομα που διασώθηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εγκλωβισμένες σε απόκρημνη περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη Ε.Σ., στελέχη Π.Υ. και στελέχη ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως Β-ΒΑ 7 BF. Στην περιοχή σπεύδει, ένα Παράκτιο Περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ελικόπτερο Super Puma Π.Α.

Στα Κύθηρα η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ. Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες. Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA