Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 16 γυναίκες, νεαρές αφρικανικής καταγωγής έχουν ανασυρθεί νεκρές μετά από το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, με τις δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Αεροπορίας να συνεχίζουν την επιχείρηση για την ανεύρεση και τη διάσωση τον υπολοίπων γυναικών που βρίσκονταν στο μοιραίο σκάφος. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εννέα ακόμη γυναίκες που έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ώστε να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αναζητούν τουλάχιστον ακόμα 15 αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Διαβάστε ακόμη: Κύθηρα - δήμαρχος: Μπροστά μου πνίγηκαν πέντε άτομα στο ναυάγιο

Η βάρκα υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί με το πρώτο φως της ημέρας από την περιοχή και την προσπάθεια των διασωστών είτε να εντοπίσουν τις αγνοούμενες είτε να ανασύρουν τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά.

Αναζητούν 15 μετανάστες στα Κύθηρα

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αναζήτηση των μεταναστών που βρίσκονταν στο ιστιοφόρο σκάφος που ναυάγησε σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή στο Διακόφτι Κυθήρων ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80. Στο σκάφος, που στη συνέχεια βυθίστηκε, επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Στο σημείο, που πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ, βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες. Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA