Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου γίνεται η χειμερινή αλλαγή ώρας με τα ρολόγια να πηγαίνουν μια ώρα πίσω. Ομως, εδώ και κάποια χρόνια έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν θα πρέπει να καταργηθεί η αλλαγή ώρας και κάθε κράτος να επιλέξει σε ποια ώρα θα καταλήξει. Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ρωτήθηκε για την αλλαγή ώρας και με απάντησή του άφησε να φανεί ότι και φέτος οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν πίσω.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Aυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας. Για να ισχύσει η κατάργηση της αλλαγής ώρας, θα πρέπει να τροποποιηθεί η Οδηγία 2000/84 του 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία εξεδόθη στις 19/1/2001. Το άρθρο 6 αυτής της Οδηγίας αναφέρει ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται η εφαρμογή της παρούσας οδηγίας με βάση έκθεση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σχετικά με τον αντίκτυπο των θεσπιζόμενων διατάξεων σε όλους τους οικείους τομείς. Η έκθεση αυτή πρέπει να βασίζεται στις πληροφορίες που θα κοινοποιήσουν τα κράτη-μέλη στην Επιτροπή σε εύθετο χρόνο, ώστε να καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA