ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/10/2022 15:50

Αλλαγή ώρας: Θα καταργηθεί τελικά; Τι δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ρωτήθηκε για την αλλαγή ώρας και με απάντησή του άφησε να φανεί ότι και φέτος οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν πίσω

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αλλαγή ώρας: Θα καταργηθεί τελικά; Τι δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας
Ρολόγια (Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου γίνεται η χειμερινή αλλαγή ώρας με τα ρολόγια να πηγαίνουν μια ώρα πίσω. Ομως, εδώ και κάποια χρόνια έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το αν θα πρέπει να καταργηθεί η αλλαγή ώρας και κάθε κράτος να επιλέξει σε ποια ώρα θα καταλήξει. Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ρωτήθηκε για την αλλαγή ώρας και με απάντησή του άφησε να φανεί ότι και φέτος οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν πίσω.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Aυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας. Για να ισχύσει η κατάργηση της αλλαγής ώρας, θα πρέπει να τροποποιηθεί η Οδηγία 2000/84 του 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία εξεδόθη στις 19/1/2001. Το άρθρο 6 αυτής της Οδηγίας αναφέρει ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται η εφαρμογή της παρούσας οδηγίας με βάση έκθεση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σχετικά με τον αντίκτυπο των θεσπιζόμενων διατάξεων σε όλους τους οικείους τομείς. Η έκθεση αυτή πρέπει να βασίζεται στις πληροφορίες που θα κοινοποιήσουν τα κράτη-μέλη στην Επιτροπή σε εύθετο χρόνο, ώστε να καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή της».

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ