Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανήμερα της επετείου των δύο χρόνων από την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση στο βήμα του μάρτυρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανεβαίνει η Μάγδα Φύσσα. Η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, είχε συγκλονίσει με την κατάθεσή της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το 2016, περιγράφοντας τις στιγμές που έμαθε για τη δολοφονία του γιού της, η οποία αποδείχθηκε η αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή. «Ο γιος μου κατέληξε μέσα σε τέσσερα λεπτά, άντεξε τέσσερα λεπτά, πολύ σημαντικά για μας όλους που μείναμε πίσω γιατί πρόλαβε ο ίδιος να υποδείξει τον δολοφόνο του» είχε καταθέσει η κ. Φύσσα αναφερόμενη στον καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, τον οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο, επιβάλλοντας του ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε ακόμη: Αίγινα - θύμα ξυλοδαρμού: Τρίτη φορά προσπάθησαν να με σκοτώσουν

«Είμαι η μητέρα του Παύλου» είπε η Μάγδα Φύσσα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου απευθυνόμενη στους δικαστές αμέσως μετά την εκφώνηση του ονόματος της. Σήμερα η μητέρα του Παύλου καλείται και πάλι να μιλήσει για τη δολοφονία του γιού της τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την Χρυσή Αυγή.

Εννιά, περίπου, χρόνια μετά την φονική επίθεση από τον Γιώργο Ρουπακιά στον 34χρονο μουσικό η Μάγδα Φύσσα θα ξετυλίξει το κουβάρι της μοιραίας βραδιάς σκιαγραφώντας, παράλληλα, όπως και πρωτόδικα τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Στην συγκλονιστική κατάθεση της είχε κάνει λόγο για εκπαιδευμένο δολοφόνο που εκτελούσε εντολές ενώ σημείωσε ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής παρέμειναν άπραγοι.

«Οι μαχαιριές ήταν σε καίρια σημεία, στην καρδιά του δύο, ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος, ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε. Αυτό το συμπεραίνω από τον τρόπο που επλήγη ο γιος μου …» ανέφερε η μητέρα του Παύλου Φύσσα και συνέχισε λέγοντας: «Ο γιος μου κατέληξε μέσα σε τέσσερα λεπτά. Άντεξε τέσσερα λεπτά, πολύ σημαντικά για μας όλους που μείναμε πίσω γιατί πρόλαβε ο ίδιος να υποδείξει τον δολοφόνο του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA