ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2022 10:59

Χρυσή Αυγή - Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος κοιμόταν, δεν ήταν φοβισμένος, ήταν νεκρός

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, του μουσικού που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, είναι η πρώτη μάρτυρας της δίκης που ανέβηκε στο βήμα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χρυσή Αυγή - Μάγδα Φύσσα: Ο Παύλος κοιμόταν, δεν ήταν φοβισμένος, ήταν νεκρός
Η Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η μάνα του δολοφονημένου αντιφασίστα ράπερ, Παύλου Φύσσα, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, μίλησε με λυγμούς και ούσα σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση, άρχισε να αφηγείται όσα έζησε τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν συγγενείς της, τής χτύπησαν το κουδούνι στις 2 τα ξημερώματα και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο νοσοκομείο, χωρίς να της έχουν πει ότι ο ο γιος της είναι νεκρός. «Ο γιατρός μού έδωσε ένα χάπι, με πήρε στο γραφείο του, μου είπε ότι ο Παύλος δεν ζει, ότι τον σκότωσε η Χρυσή Αυγή και ότι τον δολοφόνο του τον έχουν πιάσει» είπε η Μάγδα Φύσσα και συνέχισε:

«Ρώτησα τον γιατρό αν μπορούσαν να τον σώσουν και μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί το χτύπημα ήταν επαγγελματικό. Χάθηκαν όλα, άνοιξε η Γη να με καταπιεί. Ζήτησα να τον δω στο νεκροτομείο και εκεί προσπάθησα με την κόρη μου και τον σύζυγό μου να ζεστάνω το σώμα του. Απλά κοιμόταν, δεν ήταν φοβισμένος, ήταν μόνο νεκρός. Κι εκεί άρχισε ο εφιάλτης μου. Πώς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου από τη μία στιγμή στην άλλη...». Αξιζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα στο δικαστήριο επικρατεί... νεκρική σιγή, ενώ έξω από το Εφετείο διεξάγεται αντιφασιστική συγκέντρωση.

Video Loading...

Ολόκληρη η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

«Ενα ολόκληρο τάγμα έφτασε από την Νίκαια στο Κερατσίνι για να σκοτώσει. Αποδεικνύεται από τα στοιχεία ότι ο Ρουπακιάς ήρθε για να σκοτώσει», κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Πρόεδρος: Πείτε μας τι ξέρετε για αυτή την υπόθεση;

Μ. Φύσσα: Τι ξέρω για αυτή την υπόθεση; Για τον Παύλο να μιλήσουμε. Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου», είπε η κ. Φύσσα και τότε ξεκίνησε
Στις 17 Σεπτεμβρίου χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαιναν να πιουν καφέ με την κοπέλα του τη Χρύσα και μετά θα έψαχναν να βρουν να δουν τη μπάλα. Θα πήγαινα στην κόρη μου και είπαμε θα τα πούμε το πρωί.

Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε. Γύρω στις 2 χτυπά το τηλέφωνο της κόρης μου και είναι κουνιάδος της και ζητά να ανοίξει την πόρτα. Σηκωθήκαμε πάνω ξέροντας ότι κάτι κακό είχε συμβεί γιατί ήταν αργά. Ανοίγουμε την πόρτα και αντικρίζω το σύζυγο μου, ένα ωχρό πλάσμα που δεν βρίσκει λόγια να μας πει. Τον ρώτησα τι συμβαίνει και ποιος είναι; Δεν έχει γίνει κάτι κακό ο Παύλος χτύπησε και σε θέλει στο νοσοκομείο. Δεν το πίστεψα, δεν θα με ανησυχούσε αν ήταν κάτι απλό ο Παύλος. Εφυγα για το νοσοκομείο, ρωτούσα αλλά κανείς δεν απαντούσε. "Τίποτα δεν έχει" μου έλεγαν. Φτάσαμε στο νοσοκομείο, ήταν παρά πολύς κόσμος αλλά κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ρωτούσα τους γιατρούς "πού είναι το παιδί μου, τί συμβαίνει;" και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό αλλά δεν ήξερα ποσό κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν. Ο γιατρός μού έδωσε ένα χάπι και μού είπε ο ο Παύλος δεν ζει. Οτι τον δολοφόνησε η χρυσή αυγή και πως τον δολοφόνο τον πιάσανε. Μου είπε ότι δεν γινόταν τίποτα, ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές.

Ο Παύλος δεν ήταν φοβισμένος, ήταν νεκρός

Εκεί χάθηκαν όλα. Ξαφνικά ισοπεδώθηκαν όλα. Με όσο κουράγιο είχα ζήτησα να τον δω. Πήγα και τον είδα. Προσπάθησα να τον ζεστάνω και να σηκωθεί. Δεν ήταν φοβισμένος, δεν ήταν ταλαιπωρημένος. Δεν ήταν φοβισμένος, κοιμόταν. Να τον ξυπνήσουμε είπα. Δυστυχώς ήταν νεκρός. Και εκεί αρχίζει ο εφιάλτης. Πώς να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις το παιδί σου από τη μια στιγμή στην άλλη;

Εξω ήταν όλα τα παιδιά, πήγαμε σπίτι και ξεκίνησε η όλη διαδικασία για όσα έπρεπε να γίνουν. Μαζί μας ήταν και η Χρύσα η κοπέλα του Παύλου κι αρχίσαμε να συλλέγουμε πληροφορίες για το πώς βρέθηκε η Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι. Η Χρύσα μου είπε ότι ήπιαν καφέ και μετά βγήκαν να δουν που θα μπορέσουν να δουν τη μπάλα. Αρχικά ήταν 3 παιδιά και μετά μαζεύτηκαν 11 αν δεν κάνω λάθος. Μέσα στο μαγαζί υπήρχαν δυο παιδιά με ρούχα παραλλαγής και μπλούζα της Χρυσής Αυγής ανάποδα. Φάνηκαν να δυσανασχετούν. Ήταν ο Άγγος και ο Μιχάλαρος. Υπήρχε μια κινητικότητα από αυτούς. Αφού τελείωσε η μπάλα πάνε να φύγουν και βλέπουν ότι έχουν βγει έξω οι δυο τύποι και απέναντι έχουν μαζευτεί 5 άτομα με κακές προθέσεις.

Ο Παύλος είπε "πάμε να φύγουμε και ερχόμαστε μετά για τα αυτοκίνητα". Φτάνοντας Τσαλδάρη και Κεφαληνίας βλέπουν ένα ολόκληρο κομβόι. Το πρώτο αυτοκίνητο είναι του Ρουπακιά. Σταματάει και ρωτάει τον Παύλο ποια είναι η Κεφαληνίας και ο Παύλος του λέει αυτή είναι. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί από 5 άτομα πάνω από 30-40, δεν ξέρω ακριβώς πόσοι και έχει έρθει και η ΔΙΑΣ, ήδη δύο μηχανές από το μαγαζί. Οι μηχανές γίνονται τέσσερις στην Τσαλδάρη.

Το τάγμα αρχίζουν τις βρισιές και κρατούσαν ρόπαλα, λοστούς, έχουν έρθει με σκοπό να τρομοκρατήσουν. Τα παιδιά αποφασίζουν να περάσουν απέναντι και να πάνε στο σπίτι, αφού πάρουν τσιγάρα. Οι από εκεί αρχίζουν να βρίζουν.

Ο Παύλος είπε: "Τώρα τρέχουμε". Τα παιδιά έτρεξαν αλλά ο Παύλος έμεινε πίσω και τον προλαβαίνουν. Αρχίζουν από 3αδες να περνάνε να χτυπάνε και να φεύγουν, να βρίζουν, με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν τον Παύλο εκεί. Αρχισε η μάχη με τους Χρυσαυγίτες αλλά δεν κατάφεραν να τον ρίξουν κάτω.

Οι αστυνομικοί ήξεραν τι θα γίνει - Δεν πήγε κανείς

Ο δολοφόνος δεν φορούσε τη στολή της Χρυσής Αυγής και ήταν μεγαλύτερος των άλλων ηλικιακά. Ηταν σε ψύχραιμη κατάσταση με ήρεμες κινήσεις και όλοι κάνουν στην άκρη μπαίνει ανάμεσα αγκαλιάζει τον Παύλο και τον μαχαιρώνει.

Παρακαλούσε η Χρύσα τους αστυνομικούς για να πάνε στον Παύλο. Ελεγαν δεν μπορούσαν. Κάποιος συγκινήθηκε και την ακολούθησε. Φτάνοντας είχε γίνει η δολοφονία και αντί να συλλάβουν το δολοφόνο, έβγαλαν χειροπέδες για τον Παύλο ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και λέει «Με μαχαίρωσε θα με συλλάβετε και από πάνω;». Και έδειξε το δολοφόνο του. «Είπαμε όχι και μαχαίρια» είπε η αστυνομικός τότε που σημαίνει ότι γνώριζαν από πριν».

Η κατάθεση της κυρίας Φύσσα συνεχίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ