Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια αποκάλυψη προχώρησαν διασωθέντες μετανάστες από το ναυάγιο στη Λέσβο, που «δείχνει» πως οι Τούρκοι «έβαλαν το χεράκι τους» για την τραγωδία, όπου τουλάχιστον 18 άτομα -εκ των οποίων 16 γυναίκες, ένας άνδρας και ένας έφηβος- έχασαν τη ζωή τους όταν το φουσκωτό που επέβαιναν βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του νησιού, κοντά στη Θέρμη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν μετανάστες στις καταθέσεις τους, το σκάφος που επέβαιναν το συνόδευαν τουρκικά αλιευτικά από τη στιγμή που ξεκίνησαν από το Αϊβαλί μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα της Λέσβου. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μεταναστών μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (5/10). Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 18 νεκρούς και -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- σήμερα, δύο ημέρες μετά το ναυάγιο, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωθέντων στους 28.

Το σκάφος με τους μετανάστες στη Λέσβο βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης κοντά στη Θέρμη, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ. Εκτιμάται ότι στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 40 άτομα, τα οποία είχαν αναχωρήσει από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί. Στο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι, 16 γυναίκες, 1 άνδρας και ένα αγόρι περίπου 15 ετών.

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων – σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό – έχει ανέβει στους 28 καθώς εντοπίστηκαν ακόμα τρεις πρόσφυγες – μετανάστες που ήταν στο ναυάγιο, αλλά κατάφεραν να βγουν στην ξηρά. Παράλληλα, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και στα Κύθηρα, καθώς η θάλασσα είναι και σήμερα φουρτουνιασμένη και δεν μπορούν οι άνδρες του Λιμενικού να περισυλλέξουν τις σορούς των μεταναστών. Ενας από τους διασωθέντες φέρεται να είναι ο διακινητής, ο οποίος συνελήφθη επί τόπου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA