ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2022 21:45

Μετρό: Τη Δευτέρα δίνονται στο κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί στον Πειραιά

Στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου θα δοθούν σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά - Οι εικόνες από τους σταθμούς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μετρό: Τη Δευτέρα δίνονται στο κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί στον Πειραιά
Μετρό (Πηγή: Eurokinissi/Glomex)
Ανάγνωση:

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, θα γίνουν τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά. Στις 2 μετά το μεσημέρι, της ίδιας ημέρας θα δοθούν σε λειτουργία οι τρεις νέοι σταθμοί της Γραμμής 3 του Μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό θέατρο» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ. Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185. Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες για τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό, όπως αυτά διαμορφώνονται από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ (www.stasy.gr).

Μάλιστα, οι τρεις νέοι σταθμοί αποτελούν «ανάσα» για τον Πειραιά με τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό των νέων σταθμών του μετρό που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA να είναι εντυπωσιακές. Τα εγκαίνια που περιμένουν κάτοικοι και επιχειρηματίες θα γίνουν παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Θα διευκολυνθεί το νο1 πρόβλημα της πόλης μας που είναι το κυκλοφοριακό και η στάθμευση. Θα πάρουμε ανάσα. Δεύτερον, τα θέματα ανάπτυξης, το μεγάλο λιμάνι της χώρας συνδέεται με το αεροδρόμιο», είπε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Οι στάσεις «Μανιάτικα», «Λιμάνι Πειραιά» και «Δημοτικό Θέατρο» θα μετατρέψουν την πόλη στον μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο της χώρας.

Video Loading...

Λιγότερα αυτοκίνητα στον Πειραιά μετά το μετρό

Ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι του Πειραιά για το Αεροδρόμιο θα διανύεται μέσα σε 50 λεπτά, αλλάζοντας την καθημερινότητα των Πειραιωτών και όχι μόνο. 23.000 λιγότερα αυτοκίνητα την ημέρα αναμένεται σύμφωνα με τις μελέτες να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά με τη λειτουργία των νέων σταθμών. Έτσι, θα υπάρξει και μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Στα εγκαίνια θα αποκαλυφθεί και μια ακόμα εστία πολιτισμού για την πόλη του Πειραιά, καθώς στους τρεις νέους σταθμούς εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από ανασκαφές ή ομοιώματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΤΑΣΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ