Μενού
katastimata-xristougenna
Εορταστικό ωράριο καταστημάτων | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι το θέμα μείωσης ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων «έκλεισε» προτού καν ανοίξει, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική. Όπως φαίνεται το μειωμένο ωράριο θα εφαρμοστεί, μετά από σχετική απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μάλιστα ξεκινά να εφαρμόζεται από τη Δευτέρα (10/10). Ειδικότερα, από αύριο θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα του δήμου Θεσσαλονίκης. «Το έχουμε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή και δεν έχει αλλάξει κάτι στην άποψη αυτή», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη: Μετρό Πειραιάς: Τι αλλάζει στην Αττική με τους τρεις νέους σταθμούς - Τα δρομολόγια

Το ωράριο στη Θεσσαλονίκη αφορά αποκλειστικά τα εμπορικά καταστήματα και όχι τα σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την πεποίθησή του πως παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε κάθετι καινούριο, θα υπάρξει αποδοχή του προτεινόμενου ωραρίου από την συντριπτική πλειοψηφία, ώστε και να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας κατά 15%.

Έτσι, το νέο ωράριο που θα τεθεί σε εφαρμογή είναι το εξής:

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο: 10:00 - 16:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 10:00 - 19:00

Αντίθετη η κυβέρνηση, ερωτηματικό οι μισθοί

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική πρόταση για περιορισμό του ωραρίου κατά δύο ώρες, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των καταστημάτων, βρήκε κάθετα αντίθετη την κυβέρνηση. Όταν έγινε γνωστή η πρόταση, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης υποστήριξαν ότι «δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του ωραρίου».

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις απολαβές τους, καθώς δεν προβλέπεται κάποια μείωση μισθού, λόγω του μειωμένου ωραρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA