Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρόλο σε κύκλωμα διακινητών με έδρα την Τουρκία είχε ο 26χρονος Συριακής υπηκοότητας διακινητής που συνελήφθη μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα. Οπως προέκυψε κατά την προανακριτική διαδικασία που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων για το ναυάγιο ιστιοφόρου στα Κύθηρα, ο 26χρονος συνελήφθη για παραβάσεις των άρθρων 187 ΠΚ (εγκληματική οργάνωση), 83 Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδος), 29 Ν. 4251/14 (διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών χωρίς να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο), 30 Ν. 4251/14 (υποχρεώσεις μεταφορέων - κυρώσεις), 306 Π.Κ. (έκθεση ζωής σε κίνδυνο), 302 Π.Κ. (ανθρωποκτονία εξ αμελείας) και 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου).

Συγκεκριμένα, o συλληφθείς αλλοδαπός δρούσε από κοινού με άλλον διακινητή - χειριστή υπήκοο Αιγύπτου, ο οποίος αγνοείται μετά το ναυάγιο με τους 80 διασωθέντες και τους 8 νεκρούς μετανάστες μέχρι τώρα, και κατόπιν εντολών από άλλους διακινητές με αρχηγικό ρόλο διαμένοντες στην Τουρκία. Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να εισέπραξε το ποσό των 9.000 - 10.000 ευρώ για τη μεταφορά των μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Ιταλία.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) αναλύει και επεξεργάζεται σε βάθος τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA