Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον 53χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στα Σεπόλια. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας ερευνούν την πιθανότητα να βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης αναφέρει πως τα ηλεκτρονικά ίχνη των ατόμων που επικοινώνησαν με τον κατηγορούμενο για να βιάσουν το παιδί δεν έχουν διαγραφεί και δεν πρόκειται να διαγραφούν. 

Διαβάστε ακόμη: Μπαλάσκας: Οι παιδόφιλοι μπαίνουν και βγαίνουν στις φυλακές – Το ίδιο θα συμβεί και με τον 53χρονο στα Σεπόλια

«Δεν έχουν χαρακτηριστικό γνώρισμα οι παιδόφιλοι. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας», δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, τονίζοντας ότι «συνήθως είναι συγγενικά πρόσωπα, γιατί αυτά εμπιστευόμαστε εμείς».  Σε ερώτηση για το εάν μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη των παιδόφιλων που επικοινώνησαν με τον 53χρονο, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας απάντησε ότι κανείς δεν μπορεί κάνεις να διαγράψει τα ηλεκτρονικά ίχνη της επικοινωνίας, ενώ τόνισε ότι μερίδιο ευθύνης δεν έχουν μόνο οι παιδόφιλοι, αλλά και όσοι επισκέπτονται ιστοσελίδες και ενισχύουν την παιδοφιλοφιλική κοινότητα.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, και αναφερόμενος στη σχέση γονέα - παιδιού, ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε ότι «δυστυχώς ο γονέας είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητος. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα παιδιά είναι πολύ πιο έξυπνα, ξέρουν το διαδίκτυο, ξέρουν να κρύψουν, ξέρουν να παίξουν. Αν το παιδί δεν έχει πάρει τη σωστή κουλτούρα από το σπίτι του, μπορεί να αποπλανηθεί από κάποιον πονηρό. Με λίγα λόγια δεν πρέπει να ξεφύγει το παιδί». Απευθυνόμενος στους γονείς ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι υπάρχουν κάποια σημάδια στη συμπεριφορά τους που θα πρέπει να κινητοποιήσουν.

«Στο παιδί θα πρέπει να προσέξουμε την απότομη αλλαγή συμπεριφοράς. Αυτό είναι μεγάλο σημείο και ένδειξη ότι κάτι δεν πήγε καλά σε ένα ραντεβού για παράδειγμα που είχε η κόρη ή ο γιος μας. Δεύτερο σημάδι είναι όταν βλέπουμε και αποφεύγει το παιδί πλέον να ξαναπάει στο φίλο ή φίλη και να μιλήσει για αυτή. Όταν ο γονιός δει μια αλλαγή συμπεριφοράς μετά από μια συνάντηση και στη συνέχεια της μιλάς για τη φίλη και σου αλλάζει το θέμα τότε ίσως κάτι κακό συμβαίνει» είπε ο κ. Σφακιανάκης. 

Σεπόλια: Ταυτοποιήθηκαν αυτοί που επικοινωνούσαν με τον 53χρονο

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έπειτα από έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα του 53χρονου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, έχουν ταυτοποιήσει σε ποιους ανήκουν κάποιοι από τους λογαριασμούς που έστελναν μηνύματα στα ψεύτικα προφίλ που κατηγορείται ότι διατηρούσε ο 53χρονος για να εκδίδει το παιδί. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δείξουν τις φωτογραφίες των ατόμων αυτών στη 12χρονη για να δουν αν μπορεί να αναγνωρίσει κάποιους από τους άνδρες, με τους οποίους φέρεται να την έφερε σε επαφή ο 53χρονος.

«Θα σοκαριστούμε από το ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση»

Από την πλευρά της η διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου τόνισε πως η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία με τα οποία θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι ολοένα και θα μας σοκάρουν για το ποιοι εμπλέκονται». Η κυρία Ιωάννου μίλησε για την εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι που φέρεται να εμπλέκονται στη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού. Όπως είπε η εφαρμογή με την «οποία γινόταν όλο το δούναι και λαβείν ήταν το blindchat. Τι είναι αυτό; Είναι μία πλατφόρμα ανώνυμη στην οποία μπορείς να ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος είναι πίσω από αυτή την πλατφόρμα. Όλα τα στοιχεία δείχνουν, λοιπόν, ότι τίποτα δε γινόταν τυχαία και αντιθέτως, οι άνθρωποι πίσω από τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης ήταν οργανωμένοι». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA