Μενού
ilektroniki-apati
Απάτη | Pexels
  • Α-
  • Α+

Με ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Παρασκευής η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημέρωσε τους πολίτες πως έχει εντοπιστεί μια νέα απάτη στην οποία οι επιτήδειοι προσπαθούν μέσω email να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία των φορολογούμενων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, άγνωστοι στέλνουν email σύμφωνα με τα οποία «η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου». Αν κάποιος πολίτης λάβει το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει αμέσως να το σβήσει και βέβαια να μην ακολουθήσει καμία από τις οδηγίες που δίνει.

«Παρακαλούμε για την άμεση προσοχή σας σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποστέλλεται και αναγράφει ότι "η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση και δικαιούστε επιστροφή φόρου".

Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας:

  1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
  2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
  3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας αποστέλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, αναγράφει απαρέγκλιτα, στο πάνω μέρος της σελίδας, το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username)» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA