Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κάνουμε πάνω από 20 χρόνια αυτό το επάγγελμα και αυτό που συζητάμε με τους συναδέλφους, είναι πως δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο, εξευτελιστικό και ντροπιαστικό», δηλώνει ο πρόεδρος των Συνοριοφυλακών Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς για την τραγική εικόνα που αντίκρισαν οι συνάδελφοί του, όταν εντόπισαν 92 μετανάστες στην περιοχή νότια του προγεφυρώματος Φερών.

Διαβάστε ακόμη: Εβρος: Οι τουρκικές Αρχές έστειλαν σε ελληνικό έδαφος 92 γυμνούς παράτυπους μετανάστες

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Ελληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Εβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά. «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν παραπάνω από εξευτελιστικό να χειρίζονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους. Είναι εμφανές ότι από την τουρκική πλευρά τους χτύπησαν, τους ξέντυσαν και τους προώθησαν προς την Ελλάδα», είπε ο κ. Γιαλαμάς στο ThessToday.gr.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό. Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA