Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαν σήμερα, 17 Οκτωβρίου, θα έκλεινε 43 χρόνια ζωής ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο δις Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή πριν τρεις ημέρες, νικημένος από μία ιδιαίτερα σπάνια μορφή καρκίνου, το καρκίνωμα NUT. Αν και έφυγε τόσο νωρίς ο αδικοχαμένος Ολυμπιονίκης κατάφερε να δώσει με το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμά του που αναρτήθηκε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, ένα «μάθημα ζωής», καθώς γνωστοποίησε ότι τελευταία του επιθυμία είναι να δημοπρατηθούν τα ολυμπιακά του μετάλλια και τα χρήματα να πάνε σε δομές με παιδιά.

«Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στη ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ψυχής του ακόμη και τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Την ίδια ώρα, τραγική φιγούρα εξακολουθεί να είναι η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία προχώρησε σήμερα σε μία σπαρακτική ανάρτηση στο Instagram, την ημέρα που ο αγαπημένος της Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα συμπλήρωνε 43 χρόνια ζωής. Με ένα στίχο της Καναδής ποιήτριας, φωτογράφου και συγγραφέα Rupi Kaur, η Δώρα Τσαμπάζη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, στον σύζυγό της και Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από δύο χρόνια σκληρής αναμέτρησης με τον καρκίνο.

Η σύζυγος του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη και μητέρα των δύο παιδιών του συγκίνησε τους πάντες με τον στίχο της Rupi Kaur «φθονώ τους ανέμους» από τη συλλογή: «Ο ήλιος και τα λουλούδια» γράφοντας: «Φθονώ τους ανέμους που σε βλέπουν ακόμα. Σαν σήμερα γεννήθηκες, σαν σήμερα μου ζήτησε να παντρευτούμε, σήμερα μόνο αυτό».

https://www.instagram.com/p/Cjz8CmyI3nj/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA