Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλοί περισσότεροι από όσους μέχρι σήμερα εικάζονταν ότι βίασαν τη 12χρονη στα Σεπόλια, φαίνεται πως είναι οι παιδόφιλοι που έρχονταν σε συνεννόηση με τον Ηλία Μίχο και την επισκέπτονταν και οι ίδιοι, εκτός από τον 53χρονο επιχειρηματία που τη βίαζε και την εξέδιδε. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τόσο από τις έρευνες της Αστυνομίας, αλλά και από τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων, ο αριθμός των βιαστών θα μπορούσε να φτάνει και στους 80! Με βάση το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εκπομπή Live News, οι αξιωματικοί έχουν εντοπίσει την ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής η οποία εμπλέκεται και σε μια άλλη υπόθεση που δικάζεται αυτόν τον καιρό, ενώ παρουσιάζεται και φωτογραφία από το εσωτερικό του κτηρίου.

Διαβάστε ακόμη: Νίκη Κεραμέως για Σεπόλια: Η 12χρονη πήγαινε κανονικά στο σχολείο

«Η έρευνα εστιάζεται στον οίκο ανοχής, μετά την κατάθεση της 12χρονης. Μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον πήγαινε η μικρή 12χρονη και βιαζόταν. Κάτι που σημαίνει ότι σε ένα βάθος χρόνου 3-4 μηνών που υποστηρίζει ο Μίχος ότι εκτυλίχθηκε η υπόθεση και με δεδομένο ότι το παιδί δεχόταν σχεδόν 5 βιαστές στη μισή ώρα, τότε εύλογα μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι ο αριθμός των βιαστών μπορεί να φτάνει κάπου ανάμεσα στα 60 με 80 άτομα, πολλοί εκ των οποίων να μην είναι επαναλαμβανόμενοι. Αυτό σημαίνει ότι η σχετική λίστα των βιαστών μεγαλώνει σε απρόβλεπτο νούμερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Λαμπρόπουλος.

Στην εκπομπή επισημάνθηκε πως ο οίκος ανοχής βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμικού ανήκει στη γυναίκα που έχει σχηματιστεί σε βάρος της υπόθεση με βαρύτατες κατηγορίες! Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει υποστηρίξει ότι τον χώρο τον έχει μισθώσει σε άλλο ιδιώτη και με την σειρά του ο ιδιώτης έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις που είχε με τον Μίχο. Σύμφωνα με μαρτυρίες την διεύθυνση του οίκου ανοχής την είχε η γυναίκα. Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένεται να κληθούν μάρτυρες που θεωρούνται «κλειδιά».

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία υπόθεση από το 2017-2018 όπου η ΕΥΠ είχε φτάσει στην εξιχνίαση υπόθεσης όπου εκτός από τη γυναίκα, εμπλέκονταν γνωστοί δικηγόροι, αλλά και πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και έχει να κάνει με την παράνομη λειτουργία και άλλων οίκων ανοχής - Studios. Πρόκειται για μια «βαριά» υπόθεση με τουλάχιστον χίλιες σελίδες δικογραφίας και 30 κατηγορούμενους!  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, ο Μίχος φέρεται να είχε πάει την 12χρονη τουλάχιστον πέντε φορές στον διώροφο οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στο διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο, χωρίς όμως, ο αριθμός αυτός να θεωρείται ακριβής. «Κουμάντο» στον οίκο ανοχής φέρεται να έκανε ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 40 ετών, ο οποίος γνώριζε και περίμενε πάντα τον Μίχο μαζί με το κορίτσι. Μάλιστα, οι κινήσεις και τα λεγόμενα ήταν τέτοια ανάμεσά τους που η δράση τους εκδήλωνε προσυνεννόηση, κλείσιμο ραντεβού και όχι τυχαίους βιαστές και ενδεχομένως γνώση της ηλικίας του παιδιού, κάτι που προφανώς ήταν και το ζητούμενο για τους βιαστές.     

Κατά την επιτόπια έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εντός του κτηρίου βρέθηκαν 3 γυναίκες από την Κολομβία, 1 από τη Μολδαβία, αλλά και γυναίκες από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ασία, κανείς όμως, δεν ανέφερε να έχει δει ή να θυμάται την παρουσία της 12χρονης στον χώρο. Κάπου εκεί ενδεχομένως, να έχει σημασία η ατάκα που έχει αναφέρει η 12χρονη στην 3η κατάθεσή της, όπου θυμάται τον άνθρωπο που ήταν στην πόρτα να λέει στον Μίχο «πρέπει να προσέχουμε μη βρούμε το μπελά μας». Με αυτό το δεδομένο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποπτεύονται ότι ο Μίχος ενδεχομένως έκλεινε τα ραντεβού σε ώρες και μέρες που δεν βρίσκονταν πολλοί μέσα στο κτήριο για να αποφύγουν να γίνουν στόχοι. 

Σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστεί το ζευγάρι

Την άκρη του νήματος για το μυστηριώδες «γκρι κτήριο», για το οποίο μίλησε η 12χρονη από τα Σεπόλια στην κατάθεσή της προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Πρόκειται για τον οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο ο Ηλίας Μίχος κατηγορείται ότι πήγαινε το ανήλικο κοριτσάκι και το βίαζαν παιδόφιλοι, σύμφωνα με τις καταθέσεις της μικρής.  

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια - δικηγόρος: «Ο γιος του Μίχου πήγε να τον δείρει και τον συγκράτησα»

Η αποκάλυψη για τον οίκο ανοχής ήρθε από την τρίτη, συγκλονιστική κατάθεση που έδωσε το παιδί, μία ημέρα πριν συλληφθεί η μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί χαρτογραφούν τους οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας για να βρεθεί το γκρι κτήριο στον δεύτερο όροφο του οποίου κατηγορείται ότι πήγαινε ο Ηλίας Μίχος τη 12χρονη. Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται περίπου έξι οίκοι ανοχής πέριξ του Κολωνού. Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό ζευγαριού, το οποίο είχε επικοινωνήσει με τη 12χρονη μέσω του blindchat. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είχε κακοποιήσει το παιδί ή αν σχετίζεται με την μαστροπεία. Υπενθυμίζεται ότι ο θείος της 12χρονης είχε δηλώσει πως ένα ζευγάρι είχε προσεγγίσει την ανήλικη, προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί της. «Έστελνε ένας παντρεμένος και μίλαγε και η γυναίκα του μαζί. Το σηκώνω εγώ στο messenger και ακούω τη γυναίκα να λέει: "έλα κορίτσι μου”. Μόλις ακούν εμένα, το έκλεισε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Οι δύο βιαστές που έχουν παιδιά

Η 12χρονη μέσα από τις καταθέσεις της σκιαγράφησε το προφίλ ακόμα δύο ανδρών οι οποίοι είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά. Τα λεγόμενά της θεωρούνται αξιόπιστα αφού το παιδί έχει πλήρη διαύγεια και ευκρίνεια όταν μιλάει γι αυτούς. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για τον έναν από αυτούς τους άνδρες είπε πως έχει ένα παιδί 10 ετών. Ταυτόχρονα στη δικογραφία προσδιορίζεται η παρουσία δύο ακόμα ατόμων, ενός συγγενής του Ηλία Μίχου και ενός πρώην υπαλλήλου κρατικής υπηρεσίας που έστελνε εμβάσματα στη μητέρα. 

Οι άνδρες που αναζητούνται για την υπόθεση χωρίζονται από την αστυνομία σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς που πλήρωσαν 50 έως 200 ευρώ για να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη 12χρονη, σε εκείνος που μόλις είδαν ότι πρόκειται για 12χρονο παιδί, έφυγαν και σε εκείνους που επικοινώνησαν διαδικτυακά. Κάποιοι από τους άνδρες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και οι αστυνομικοί τους έχουν «δέσει» με την υπόθεση. Οι άνδρες αυτοί βρίσκονται υπό διακριτική παρακολούθηση, ώστε να μη χαθούν τα ίχνη τους. Πρόκειται για άνδρες που δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις αρχές, για πρόσωπα «υπεράνω πάσης υποψίας», της «διπλανής πόρτας». Οι αρχές θεωρούν, όμως, ότι δεν εμπλέκονται για πρώτη φορά σε κακοποίηση ανηλίκου.

Οργή Θεοδωρικάκου: Ολα όσα λέγονται περί συγκάλυψης είναι «τερατολογίες» 

Παρέμβαση για την υπόθεση βιασμού της 19χρονης από δυο αστυνομικούς στο Α.Τ. Ομονοίας, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας λόγο για άθλια και παράνομη συμπεριφορά των δυο κατηγορουμένων. Ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι ο πειθαρχικός έλεγχος θα επεκταθεί σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ως «τερατολογίες» τις καταγγελίες περί απόπειρας συγκάλυψης της υπόθεσης της 12χρονης στα Σεπόλια, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυφτεί τίποτα και οι ένοχοι, ένας – ένας, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν την ποινή που τους αξίζει».

Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας σήμερα Τρίτη (18/10) στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής για το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα ανέφερε για τις υποθέσεις σε Σεπόλια και Ομόνοια.

«Εκείνοι που εργάζονται και υπηρετούν στις αρχές ασφάλειας για την εφαρμογή του νόμου είναι οι πρώτοι που οφείλουν να τηρούν τους νόμους και είναι απαράδεκτο και τρισάθλιο να κάνουν τέτοιου είδους παράνομες και εγκληματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει άθλια και παράνομη συμπεριφορά. Δεν θα κάνω εγώ ποινική αξιολόγηση υπόθεσης» και πρόσθεσε: «Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ μέσα από τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες έβαλε σε διαθεσιμότητα τους 2 ειδικούς φρουρούς και η πειθαρχική έρευνα θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων που μπορεί να εμπλέκονται».

Για τις έρευνες που αφορούν την υπόθεση της 12χρονης σημείωσε «η ΕΛ.ΑΣ κινήθηκε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Εχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της Δικαιοσύνης. Οι δράστες οδηγούνται ένα - ένας στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και αυτό είναι επιθυμία όλης της κοινωνίας. Η ΕΛΑΣ κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι πρέπει για να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης. Το λέω για να μην επαναλαμβάνονται στη Βουλή τερατολογίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκρυφτεί τίποτα και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να έχουν την ποινή που τους αξίζει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA