Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 37χρονης μητέρας της 12χρονης κοπέλας από τα Σεπόλια που βιάστηκε και εξωθήθηκε στην πορνεία και στον βιασμό από δεκάδες παιδόφιλους, υπερασπίστηκε την αθωότητα της πελάτισσάς του, τονίζοντας ότι η αστυνομία δεν είχε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον της κι ότι η ανακρίτρια αποφάσισε την προφυλακίσει χωρίς να συντρέχουν οι προϋποθέσεις προφυλάκισης. «Η κατάθεση της 12χρονης, λέει ότι είχε πάρει η ίδια το iban και το έδωσε στον Μίχο» είπε ο κ. Λύτρας μιλώντας στην «Super Κατερίνα» του Alpha τονίζοντας ότι σ' αυτά τα εμβάσματα που λάμβανε η μητέρα στον λογαριασμό της, «πάτησε» η ανακρίτρια για να διατάξει την προφυλάκισή της.

Αναφερόμενος στα μηνύματα που ζητούσε λεφτά από τον Μίχο για να μην τον «δώσει» στις Αρχές, ο κ. Λύτρας είπε ότι «όταν το έστειλε (σ.σ.: το μήνυμα που ζητούσε 300 κι επιπλέον 150€) είχε παραδώσει ήδη το κινητό του παιδιού στην αστυνομία, και ήδη είχε κάνει την καταγγελία». Σύμφωνα με τον ίδιο το «ότι ζήτησε χρήματα από τον 53χρονο είναι άλλο έγκλημα αν το έχει διαπράξει. Αλλη κατηγορία. Δεν συσχετίζεται με το αδίκημα της μαστροπείας. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι εκβίαση».

Επανέλαβε δε πως η μητέρα δεν εμπλέκεται στην μαστροπεία καθώς δεν είχε «καμία απολύτως σχέση και δεν γνώριζε τίποτα ούτε για τον βιασμό ούτε και για την εκπόρνευση. Η Αστυνομία της είπε να μην αλλάξει στάση απέναντί του. Της είχαν πει ότι ο Μίχος παρακολουθείται».

Σχολιάζοντας τέλος την προφυλάκιση είπε: «Η Αστυνομία έχει στα χέρια της τη δικογραφία έναν μήνα. Κάνει σωστά τη δουλειά της, δίνει το διαβιβαστικό στην εισαγγελία. Δεν έχει κανένα κατηγορητήριο κατά της μητέρας η αστυνομία. Η αστυνομία δεν έδωσε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο στην ανακρίτρια. Η 33η ανακρίτρια αποφάσισε να την προφυλακίσει. Το ενοχοποιητικό ήταν τα εμβάσματα» και κατέληξε λέγοντας: «Εννοείται ότι θα κάνουμε αίτημα αποφυλάκισης», καθώς «οι προϋποθέσεις προφυλάκισης που προβλέπει ο νόμος δεν συντρέχουν στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA