Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα των παιδοβιασμών και της παιδεραστίας με αφορμή την εξοργιστική υπόθεση των Σεπολίων με τον κατ' εξακολούθηση βιασμό και εκπόρνευσης της 12χρονης. Παράλληλα, του ζητήθηκε να σχολιάσει και την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη που είπε να εξεταστεί κατά περίπτωση ο χημικός ευνουχισμός στους βιαστές ανηλίκων. «Υπάρχουν εγκλήματα που δεν θα έπρεπε να έχουν υπό όρους απόλυση κι ένα τέτοιο είναι ο βιασμός παιδιών» είπε ο υπουργός Υγείας εκφράζοντας την προσωπική του θέση. «Δεν πιστεύω ότι ο βιαστής παιδιών θα σωφρονιστεί, το σημαντικό είναι η προστασία της κοινωνίας από αυτούς τους ανθρώπους», για να καταλήξει: «Ο βιαστής παιδιών παραμένει επικίνδυνος για τα παιδιά μας».

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ κι αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία, τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, και τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία του ΕΣΥ με το νέο νομοσχέδιο και είπε ακόμα ότι προχωράει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. «Βασικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς αλλά στον κάθε πολίτη» είπε και συνέχισε: «Δίνουμε χρήματα στην πρόληψη, δίνουμε κίνητρα για προσέλευση γιατρών». Ακόμα ξεκαθάρισε ότι στο έκτακτο περιστατικό δεν χρειάζεται ο προσωπικός γιατρός. Οσο για το τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «είναι επικίνδυνοι για το ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παρθεί η απόφαση για την επιστροφή τους στις θέσεις τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA