Μενού
  • Α-
  • Α+

Συμπληρώματα διατροφής ανακαλεί ο ΕΟΦ λόγω εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών στο καρδιαγγειακό σύστημα. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τις ισπανικές αρχές, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα “Kuh-Nekt” και “Powers-X”. Τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας, ενώ είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Εργαστηριακοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι, το προϊόν “Kuh-Nekt” περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη, ενώ το προϊόν “Powers-X” περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία των οποίων τα καθιστά μη εγκεκριμένα φάρμακα. Η ταδαλαφίλη και η σιλδεναφίλη συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, επομένως η χρήση τους καθίσταται επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών. Έτσι, σε περίπτωση που οι καταναλωτές έχουν ή έρθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα καλούνται να μην τα χρησιμοποιοήσουν και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΦ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA