Μενού
  • Α-
  • Α+

Ταυτοποιήθηκε από τις αρχές ο βιαστής με το τατουάζ που έχει αναστατώσει το Παλαιό Φάληρο, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Πρόκειται για έναν 45χρονο αλβανικής καταγωγής, Αλβανό, ο οποίος αναζητείται, και αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψής του. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ «ταυτοποιήθηκε 45χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για δύο υποθέσεις βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23 Οκτωβρίου 2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων. Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 45χρονο, χωρισμένο, που έμενε με τη μητέρα του. Μιλάει καλά ελληνικά, είναι μετρίου αναστήματος, κοντοκουρεμένος ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα τατουάζ με δύο γραμμές που φέρει στο δεξί του μπράτσο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας έχει διαφύγει στην Αλβανία ενώ αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ώστε να συλληφθεί και να εκδοθεί στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο 45χρονος που έχει ταυτοποιηθεί φέρεται να έφυγε από την Ελλάδα στις 27 Οκτωβρίου και πέρασε στην Αλβανία από την Κακαβιά, ενώ φέρεται να βρίσκεται στην Αυλώνα

Οι έρευνες της Αστυνομίας ήταν σαρωτικές για τον εντοπισμό του άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε 34χρονη για βιασμό, σε στάση λεωφορείου τα ξημερώματα της Κυριακής. Σεξουαλική επίθεση στην ίδια περιοχή κατήγγειλε άλλη μία γυναίκα, με βίντεο ντοκουμέντο να βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας. H 24χρονη φέρεται να έδωσε την ίδια περιγραφή δράστη με αυτή της 34χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε 3 ώρες αργότερα, στην ίδια περιοχή από άγνωστο.

Η 24χρονη σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο δράστης φορούσε φούτερ και λευκά παπούτσια, ενώ η 34χρονη μίλησε για σκούρα ρούχα και μαύρα αθλητικά. Οι αρχές, εκτιμούν ότι ο δράστης μπορεί στο 3ωρο που μεσολάβησε, από την πρώτη στη δεύτερη επίθεση, να άλλαξε αμφίεση για να μην αναγνωρίζεται. Η άτυχη κοπέλα αμέσως μετά την καταγγελία της στην Αστυνομία, υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Κοντά στον εντοπισμό του οι Αρχές

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές για τη σύλληψη του βιαστή με το τατουάζ που επιτέθηκε σε γυναίκες στο Παλαιό Φάληρο. Η Αστυνομία φαίνεται πως πλέον είναι κοντά στη σύλληψή του αφού υπάρχουν φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν καθαρά το πρόσωπό του και σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα έχει δοθεί εντολή για επαγρύπνηση στις περιπολίες. 

«Υπάρχει μία κατεπείγουσα εντολή – διαταγή από το αρχηγείο της Αστυνομίας σε όλες τις αστυνομικές Αρχές για την αναζήτηση του ατόμου. Έχει δοθεί εντολή και στις περιπολίες» ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο MEGA. Σημείωσε πως από τα ηλεκτρονικά εργαστήρια της ελληνικής Αστυνομίας οι φωτογραφίες που βρίσκονται στη διάθεσή τους καταδεικνύουν ξεκάθαρα τον δράστη, κάτι που βοηθά πολύ στο να συλληφθεί άμεσα. Υπενθυμίζεται πως βάσει της περιγραφής που δόθηκε από την 34χρονη, ο άντρας μιλούσε άπταιστα ελληνικά και το χαρακτηριστικό του είναι ένα τατουάζ με δύο δαχτυλίδια στο μπράτσο του. «Για τον λόγο αυτό δόθηκε εντολή στους ενστόλους σε κάθε έλεγχο που κάνουν, να σηκώνουν μανίκια» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Παλαιό Φάληρο: Βίντεο ντοκουμέντο από τον βιαστή

Στο μεταξύ ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο από τη στιγμή της δράσης του βιαστή που απεικονίζεται η στιγμή που αιφνιδίασε 24χρονη με μαχαίρι και μπήκε στο αυτοκίνητό της. Η 24χρονη οδηγός μόλις έχει σταματήσει σε κόκκινο φανάρι με τον βιαστή να περιμένει στη γωνία μέσα στο σκοτάδι κρυμμένος πίσω από τους θάμνους.

Η ίδια στην κατάθεσή της στις Αρχές είπε: «Ενώ οδηγούσα το αυτοκίνητο της μητέρας μου σταμάτησα στο φανάρι ώστε να κατευθυνθώ προς τη Λεωφόρο Αμφιθέας εκείνη τη στιγμή χωρίς να το καταλάβω ο άγνωστος μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο και έκατσε στο κάθισμα πίσω από τη θέση του οδηγού και υπό την απειλή αιχμηρού αντικειμένου μου είπε να ξεκινήσω και να στρίψω δεξιά». Εκείνος την αναγκάζει να ξεκινήσει ενώ η ίδια τον εκλιπαρεί να την αφήσει! Η νεαρή γυναίκα τρομοκρατημένη ακολουθεί τις εντολές του βιαστή που την καθοδηγεί σε ένα οικόπεδο σε κοντινή απόσταση. «Αρχισε να με πιέζει με ένα αιχμηρό αντικείμενο στα πλευρά μου μου είπε να συνεχίσω να οδηγώ γιατί αλλιώς θα με μαχαίρωνε. Μου είπε να στρίψω δεξιά στο στενό και να πάω προς το οικόπεδο».

Για καλή της τύχη, η νεαρή γυναίκα όμως πάτησε γκάζι και οδήγησε το όχημά της μέχρι τη Λεωφόρο Αμφιθέας, παρά το γεγονός ότι ο βιαστής την απειλούσε με το μαχαίρι, εκείνη  βρήκε την ψυχραιμία να αντιδράσει και τελικά κατάφερε να σωθεί από τον επικίνδυνο άντρα. «Αρχισα να κορνάρω και σταμάτησα έξω από την καφετέρια», λέει ενώ με επίδοξος βιαστής βγήκε από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι! Η 24χρονη βγήκε σοκαρισμένη και ζήτησε βοήθεια από τους θαμώνες του μαγαζιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA