Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανατριχιάζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε στην Αγιά Φωτιά της Ιεράπετρας όπου μία 45χρονη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας βράχος έπεσε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έμενε με την οικογένειά της. Μετά την πτώση του βράχου από το βουνό το δωμάτιο ήταν ερείπιο και υπήρχαν παντού μπάζα από τους σπασμένους τοίχους ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ και ο 51χρονος σύζυγος έψαχναν εναγωνίως τη γυναίκα. 

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: Το χρονικό της τραγωδίας με την νεκρή τουρίστρια - Ο βράχος καταπλάκωσε το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα

Τελικά πέντε ώρες περίπου μετά βρήκαν την άτυχη 45χρονη η οποία βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι και είχε καλυφθεί με μπάζα, σύμφωνα με το cretapost.gr. Μάλιστα, μαρτυρίες των διασωστών αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη σε εμβρυακή στάση ενώ ήδη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. Η οικογένεια έκανε διακοπές στην Κρήτη και η γυναίκα βρισκόταν μέσα στο υπνοδωμάτιο όταν έπεσε ο βράχος, ενώ ο σύζυγος και το παιδί ήταν σε άλλο χώρο. 

Σε κατάσταση σοκ το παιδί και ο σύζυγος 

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας. Τις τελευταίες ημέρες και οι τρεις τους απολάμβαναν τις διακοπές τους στην Αγιά Φωτιά ενώ χθες ήταν το τελευταίο βράδυ καθώς σήμερα θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους. Αντί για αυτό όμως, ο 51χρονος μαζί με τον 10χρονο γιο του μεταφέρθηκαν σε άλλο ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής. Ο 51χρονος εμφανώς συντετριμμένος λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, με αίματα στην μπλούζα του, πήγε ξανά στα ερείπια, βρήκε την κατεστραμμένη τους βαλίτσα, έβαλε όσα πράγματα βρήκε και μαζί με τον γιο του έφυγαν για το σημείο όπου τους υπέδειξαν οι αρχές.

«Ηταν θέμα χρόνου» 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα «ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό. Οπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100.3 οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών επηρέασαν την γεωλογία της περιοχής και έπεσε ο βράχος από το βουνό. Επίσης εξέφρασε την άποψη πως η συγκεκριμένη μονάδα δωματίων πρέπει να κλείσει μέχρι να αρθεί ο κίνδυνος.

«Το βουνό έπεσε στα κεφάλια τους, ήταν φοβερό» 

Πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση είπε στο cretalive.gr: «έφυγε το βουνό κι έπεσε στα κεφάλια τους, ήταν φοβερό. Νομίζω ήταν πολύ τυχεροί που γλίτωσαν ο πατέρας με το γιο, δυστυχώς η 47χρονη γυναίκα εκεί που βρισκόταν δεν είχε καμία τύχη». «Δεν είχαμε σημάδια ζωής» εξηγεί. «Όταν φτάσαμε εκεί και είδαμε το βουνό να έχει πέσει πάνω στο δωμάτιο αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το τουριστικό διαμέρισμα είχε δυο δωμάτια. Στο ένα δωμάτιο έμεναν ο 51χρονος σύζυγος μαζί με το παιδί και στο άλλο έμενε η γυναίκα. Το πρώτο δωμάτιο είχε πλακωθεί από τον πεσμένο βράχο κατά το ήμισυ - γι’ αυτό άλλωστε και σώθηκαν ο πατέρας με τον γιο και από εκεί ξεκινήσαμε. Χάρη στις οδηγίες που μας έδωσε ο πατέρας κι αφού απεγκλωβίσαμε το παιδί, αρχίσαμε σιγά - σιγά να βγάζουμε μπάζα από το διπλανό πλήρες καταπλακωμένο δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες, κομπρεσέρ και υποστυλώματα, απομακρύνοντας τα μπάζα με τα χέρια φτάσαμε τελικά στην άτυχη γυναίκα, εκεί ακριβώς που είχαμε υπολογίσει ότι θα την βρίσκαμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA