Μενού
  • Α-
  • Α+

«Χρειαζόταν πρωτογενές υλικό για νέο βιβλίο» αυτό συνεχίζει να υποστηρίζει η πλευρά του συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Αυτή τη θέση επανέλαβε και ο δικηγόρος τους, Σταύρος Γεωργόπουλος, που βρέθηκε φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ και επιχείρησε να... δικαιολογήσει τις πράξεις του πελάτη του.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τι είναι και πώς λειτουργεί το ειδικό λογισμικό της ΕΛ.ΑΣ. «Child Protection System»

Στην κατοχή του φέρεται να βρέθηκαν περί τα 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών τα οποία «κατέβηκαν» και αποθηκεύτηκαν στον υπολογιστή του τοα τελευταία χρόνια. Ο συνήγορος του συγγραφέα δήλωσε ότι ο τρόπος που κατεβάζει κανείς αυτά τα βίντεο είναι μαζικός, έτσι λειτουργεί η εφαρμογή δεν υπάρχει προεπισκόπηση ούτε καν τα έχει δει όλα, κι αυτά που έχει δει τα έχει δει αποσπασματικά».

«Η θέση του είναι ότι οι εικόνες και τα βίντεο από το υλικό που κατασχέθηκε προκαλούν και στον ίδιο αποστροφή και απέχθεια. Ο λόγος που βρέθηκαν στην κατοχή του, ήταν ότι ήθελε να αναζητήσει πρωτογενές υλικό το οποίο θα επεξεργαζόταν, θα το διύλιζε στο δικό του μυαλό ως συγγραφέας, για να μπορέσει να συγγράψει ένα βιβλίο που θα καταγγέλλει, θα στηλιτεύει περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων» ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος.  «Είχε κάνει έρευνα, είχε αποκαλύψει ότι είχε σκοπό να γράψει τέτοιο βιβλίο» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας αφού ταυτοποιήθηκε από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στο αρχείο του συγγραφέα, κατά τις έρευνες στο σπίτι του από τις Αρχές, βρέθηκαν περισσότερα από 100 «σκληρά» βίντεο με παιδική πορνογραφία. Σε όλα τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του Παπαθεοδώρου η ηλικία των παιδιών ήταν 10-12 ετών και το περιεχόμενο είναι ανατριχιαστικό! Ο 55χρονος συνελήφθη στο σπίτι του, στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA