Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει για τους πολιούχους της, τους Τρεις Ιεράρχες και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει σειρά εκδηλώσεων. Σήμερα Σάββατο σμήνη αεροσκαφών, μαχητικών, στρατιωτικών αλλά και πολιτικών πέταξαν στον αττικό ουρανό και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Παλαιό Φάληρο εκατοντάδες πολίτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους εντυπωσιακούς ελιγμούς των αεροσκαφών, αλλά και να ακούσουν το μήνυμα που έστειλε μέσω ασυρμάτου ο πιλότος του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγού Δημήτρη Τζάλα. «Είμαστε οι κυρίαρχοι των αιθέρων για οποίον τολμήσει μολων λαβέ ημέρα και νύχτα», ήταν τα λόγια του Σμηναγού Δημήτριου Τζάλα.

Σήμερα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στην Μαρίνα του Φλοίσβου, το F-16 Block 52+ της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» και άλλα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων Rafale, F-16 και F-4 Phantom, προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα. Σε σχηματισμό με μαχητικά πέταξε και αεροσκάφος της Aegean, αλλά και το θρυλικό ανακατασκευασμένο SpitFire που έκλεψε τις εντυπώσεις.

«Πιο ικανοί, πιο ισχυροί, πιο έτοιμοι από ποτέ. Είμαστε οι κυρίαρχοι των αιθέρων. Για όποιον τολμήσει μολών λαβέ ακόμη και τη νύχτα», είπε μέσα από το cockpit του F-16 Block52+ plus ο Σμηναγός Δημήτρης Τζάλλας (Ι), προκαλώντας ανατριχίλα στους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στον Φλοίσβο για να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν αυτούς που καθημερινά «φυλάττουν Θερμοπύλες», να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Την αυλαία της επίδειξης είχε ανοίξει νωρίτερα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-6, με το πιλότου να απευθύνεται επίσης στους θεατές: «Καλημέρα Ελλάδα! Γιορτάζουμε μαζί σας. Είμαστε παντού. Αίεν Υψικρατείν. (σ.σ. Να κυριαρχείς πάντα στα ύψη)».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA