Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε την Παρασκευή (4/11) εις βάρος Ελληνα Παραολυμπιονίκη κολυμβητή, την ώρα που εκπλήρωνε το τάμα του. Ακταιωρός της γειτονικής χώρας παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά της Ρόδου και ακολούθησε τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη που κολυμπούσε προς τη Σύμη για να εκπληρώσει τάμα.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη στα ανοιχτά της Ρόδου

Ο Παραολυμπιονίκης από το 2004 έως το 2021, με 10 παραολυμπιακά μετάλλια και 12 παγκόσμιους τίτλους μίλησε στο MEGA για το περιστατικό με την τουρκική ακταιωρό: «εγώ ουσιαστικά δεν κατάλαβα τίποτα. Το μόνο που άκουσα είναι, όταν σταματήσαμε στα 24 χιλιόμετρα από τη Ρόδο για να φάω και να πιω ηλεκτρολύτες, από την ομάδα μου πάνω ότι έρχεται μάλλον ένα τουρκικό λιμενικό. Όταν το άκουσα φοβήθηκα, άλλο ο φόβος άλλο η ενόχληση, φοβήθηκα γιατί δεν ήξερα τι θα γίνει».

Ο αντιπρόεδρος του κολυμβητικού ομίλου «Ιππόκαμπος», Τόνυ Πολεζέλ ήταν ο άνθρωπος που κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο. «Ο Μπάμπης εκείνη την ώρα είχε σταματήσει να κάνει έναν ανεφοδιασμό με ηλεκτρολύτες. Εκείνη την ώρα βλέπουμε στα αριστερά μας να πλησιάζει η τουρκική ακταιωρός, πάρα πολύ αργά και δεν ξέραμε τι θα συμβεί. Ήμασταν πάρα πολλά σκάφη, πλησιάσανε το σκάφος που ήταν ο πρόεδρος της οργανωτικής, ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, στο οποίο σκάφος ήταν πάνω ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Σκαφίδα, και η οικογένεια του Μπάμπη. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν γνωρίζαμε τι θα γίνει, είπα στον Μπάμπη να συνεχίσει να κολυμπάει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, και είναι 50 – 50 όλα», είπε αρχικά. «Από εκεί και πέρα κάτι συζήτησαν μεταξύ τους, το σκάφος της οργανωτικής και το τουρκικό και το μόνο που έκαναν είναι να μας ακολουθήσουν για μισή ώρα, ήταν ακριβώς πίσω από το δικό μας σκάφος χωρίς να μας παρενοχλήσουν, σε μία απόσταση περίπου 100 μέτρα», συμπλήρωσε ο κ. Πολεζέλ.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, αναφέρθηκε στην απόφασή του να κολυμπήσει από τη Ρόδο μέχρι τη Σύμη λέγοντας πως «ήταν ένα εγχείρημα που θέλαμε να περάσουμε κάποια μηνύματα στη νεολαία και συγχρόνως ήταν ένα τάμα προς τον Πανορμίτη, για να ξεπεράσω και να αντιμετωπίσω τους φόβους μου. Μπορεί να είμαι ένας καλός αθλητής και να έχω φέρει διακρίσεις στη χώρα μου στους αγωνιστικούς χώρους της πισίνας, κάθε φορά όμως που έμπαινα στη θάλασσα ο φόβος ήταν απέναντι και μου “έκοβε” τα πόδια». «Στις 4 του μηνός από τις Κάτω Πέτρες ξεκινήσαμε στις 7 η ώρα και φτάσαμε στον Πανορμίτη στη Σύμη, στις 5 η ώρα το απόγευμα, μία απόσταση 25 μίλια, η οποία γίνεται για πρώτη φορά από αθλητή με αναπηρία στον κόσμο και του παραδώσαμε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισα στο Μεξικό. Στο σκάφος είχαμε πολύ κόσμο, συνοδευόμασταν από 5 σκάφη. Η ομάδα που είχα ήταν πολύ δυνατή σε όλη τη διάρκεια», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA