Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακρως αποκαλυπτικός ήταν ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, που έχει αναλάβει τεχνικός σύμβουλος της 22χρονης που κατήγγειλε ότι βιαζόταν από τον πατέρα της στην υπόθεση των Πετραλώνων, αλλά και του συγγραφέα που έχει λάβει υπό την προστασία του τον 17χρονο γιο της οικογένειας που επίσης έχει καταγγείλει τον πατέρα και τον θείο του για βιασμούς και τη μητέρα του για συγκάλυψη. Ο ειδικός επί του θέματος της ψυχικής κατάστασης που βρίσκονται τα παιδιά, τόνισε ότι έχει μιλήσει με τα δύο παιδιά, αλλά και τον συγγραφέα γύρω από την σκοτεινή αυτή υπόθεση και έχει σχηματίσει ήδη μια πρώτη εικόνα. 

Διαβάστε ακόμη: To ταξίδι ξεκίνησε! Το πρωτοποριακό Tips by Markos κάνει πρεμιέρα από την Αρκαδία

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive, ο κ. Σούρας κλήθηκε να απαντήσει στο γιατί ο συγγραφέας πήρε υπό την επιμέλειά του τον 17χρονο σήμερα γιο της οικογένειας τη στιγμή που το παιδί είχε ήδη καταγγείλει ότι έχει πέσει θύμα πολλαπλών βιασμών από συγγενείς του και όχι μόνο: «Είχα μια πολύ αναλυτική συζήτηση με τον συγγραφέα και έμαθα πάρα πολλά πράγματα για την υπόθεση. Δεν μπορώ να τα μοιραστώ γιατί υπάρχει το ιατρικό απόρρητο των συζητήσεων, αλλά όταν έρθει η ώρα και κληθώ στο δικαστήριο ως μάρτυρας να είστε σίγουροι ότι αυτά που θα πω θα προκαλέσουν τριγμούς στο πανελλήνιο. 

Οσο το γιατί, ο συγγραφέας έδρασε με αυτόν τον τρόπο παίρνοντας το παιδί υπό την προστασία του, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν με αγάπη, συμπαράσταση, να καλύψουν κενά στις ζωές άλλων και ότι έτσι μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Θεός μπορεί να βοηθήσει ταλαιπωρημένες ψυχές. Ετσι κι εκείνος πίστεψε ότι με το να πάρει το παιδί υπό την εποπτεία του, μπορεί να το βοηθήσει, πίστεψε ότι με το να πάει το παιδί στο Αγιο Ορος, θα μπορούσε να του δώσει γαλήνη και πνευματική βοήθεια. Ο συγγραφέας όμως είναι ένας άνθρωπος που δεν κατηγορείται για κάτι από τις Αρχές. Μόνο ο πατέρας των παιδιών τον κατηγορεί και γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς χειριζόμαστε τους ρόλους του καθενός στην υπόθεση».

«Διέκρινα πολλά στο βλέμμα του»

Οσο για τις συναντήσεις που είχε με τα δύο παιδιά, την 22χρονη κόρη και τον 17χρονο γιο, ο κ. Σούρας ήταν αφοπλιστικός: «Αρχικά θέλω να πω ότι στα 36χρόνια που κάνω αυτό το επάγγελμα έχω αναπτύξει μία εμπειρία που μου επιτρέπει να καταλάβω πολλά από το βλέμμα, τα μάτια, τη συμπεριφορά, ακόμα και από τη στάση του σώματος ενός ανθρώπου. Για την 22χρονη έχω αναλάβει ήδη τεχνικός σύμβουλος και για τον 17χρονο θα αναλάβω από την ενηλικίωσή του και έπειτα, όλα εντελώς αφιλοκερδώς. Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω από τις συζητήσεις που είχα με τα παιδιά, είναι μια εικόνα που μπορεί να μην λέει τίποτα, αλλά μπορεί και να τα λέει όλα: Αυτά που είδα στο βλέμμα του 17χρονου, με έκαναν να αναλάβω την υπόθεση. Ενα παιδί δεν έχει κανένα κίνητρο να φτάσει σε τέτοιες καταγγελίες αν δεν του έχουν συμβεί διάφορα. Στα μάτια του παιδιού είδα τρόμο, είδα φόβο και είδα ότι κάτι πολύ κακό έχει συμβεί σε αυτό το παιδί». 

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο κ. Σούρας, έχει ήδη παραλάβει ολόκληρη τη δικογραφία της υπόθεσης την οποία και μελετά και μετά από τις συνεδρίες με την κοπέλα, τον συγγραφέα και μετέπειτα με τον 17χρονο, όλα αυτά θα γίνουν μία έκθεση που στη συνέχεια θα παραδοθούν σε δικαστήριο: «Εχω στοιχεία, φωτογραφίες, υλικό. Το μόνο που θα σας πω είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ιστορία που όταν φτάσει στο ακροατήριο, θα μείνετε όλοι με ανοιχτό το στόμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA