Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο εισαγγελέας «δείχνει» δίκη για τον πατέρα και τους υπόλοιπους 9 κατηγορούμενους που φέρεται να βίαζαν τον 17χρονο, στα Πετράλωνα, μια ακόμα μάρτυρας κλειδί, ιδιοκτήτρια καφετέριας, μίλησε στο Star για το πότε κατάλαβε πως κάτι μη φυσιολογικό κρυβόταν πίσω από αυτή την οικογένεια. «Καθόμασταν όλοι μαζί και πίναμε καφέ στο μαγαζί μου και η μικρούλα της οικογένειας (σ.σ. η 11χρονη) ζωγράφιζε. Και είχε ζωγραφίσει κάτι που έμοιαζε με αιδοίο και όταν τη ρώτησα "τι είναι αυτό παιδί μου;", το κοριτσάκι απάντησε πως "ο μπαμπάς λέει πως είναι το πουλάκι μου". Δίπλα ήταν η μητέρα. Της είπαμε αμέσως να καταθέσει, αλλά δεν πήγε. Δεν ασχολήθηκε, αδιαφόρησε. Το άφησε έτσι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμη: To ταξίδι ξεκίνησε! Το πρωτοποριακό Tips by Markos κάνει πρεμιέρα από την Αρκαδία

Για τον μικρό είπε: «Διαβάζαμε μαζί. Έχω επαφή, κάνουμε μάθημα. Το παιδί δίνει αγώνα όλο αυτό το διάστημα για να δικαιωθεί. Το παλεύει. Είναι μονόδρομος». Ο 17χρονος σε μια από τις καταθέσεις του ανέφερε πως το κινητό του τηλέφωνο είχε φωτογραφίες από τους ανθρώπους που καταγγέλλει για τους βιασμούς του. Σε ερώτηση των Αρχών για το πώς ένιωθε μετά τους βιασμούς του, εκείνο απάντησε πως «νόμιζα πως όλα αυτά είναι φυσιολογικά». Και συνεχίζει: «Τώρα πια δεν είμαι αυτό που ήμουν. Θέλω να το καταλάβετε». 

Τον περασμένο Μάιο, το Συμβούλιο, μετά την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα, είχε καταλήξει στο να μην εκδώσει βούλευμα για δικονομικούς λόγους, εξαιτίας δηλαδή της εν λόγω αίτησης ακυρότητας. Ωστόσο, στη νέα πρότασή του, ο εισαγγελέας, εκτός από την απόρριψη των αιτημάτων του κατηγορουμένου, επιμένει στα όσα είχε αναφέρει στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πατέρας των παιδιών και οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι. Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη σε δίκη. Το Συμβούλιο έχει πλέον να αξιολογήσει μια ενισχυμένη εισαγγελική πρόταση, με βαρύ περιεχόμενο. Κι αυτό, γιατί η πρόταση του εισαγγελέα, παραμένει παραπεμπτική, απορρίπτοντας ουσιαστικά όλες τις ενστάσεις των κατηγορουμένων και τα επιχειρήματα που είχαν διατυπωθεί για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει στα παιδιά.

«Από την ηλικία των 9 με κακοποιούσε ο πατέρας μου»

Από την πλευρά της η 22χρονη σήμερα κοπέλα, στη μήνυση που κατέθεσε, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εγώ (όπως και τα περισσότερα ανήλικα αδέρφια μου) περισσότερο από μία εξαετία, από την ηλικία τουλάχιστον των 9 ετών, κακοποιούμουν σεξουαλικά από τον πατέρα μας και μία σειρά άλλων ατόμων και δεχόμασταν σχεδόν καθημερινά κάθε είδους ασέλγεια. Η μητέρα μας, δεν έπραξε τίποτα, ούτε πριν που διατείνεται ότι δεν είχε καταλάβει κάτι, ούτε μετά που αποδεδειγμένα έμαθε, καταρχάς, τι είχε υποστεί ο πρώτος από εμάς και μετά και τα τρία της παιδιά. Ή μάλλον αντίθετα, το μόνο που έπραξε ήταν να βάλει στο στόχαστρο και πάλι τον αδερφό μας, ειδικά όταν κατέθετε στις Αρχές, ώστε να απειληθεί, να νιώσει φόβο και πάλι και να μην καταθέσει τίποτα άλλο που θα έφερνε στο προσκήνιο τις δικές της ευθύνες».

«Ο 17χρονος ερωτεύτηκε τον λογοτέχνη» 

Πάντως, ο δικηγόρος του πατέρα και του θείου που καταγγέλθηκαν για βιασμό, Νεκτάριος Ψύλος, επιμένει πως ο 17χρονος έχει αισθήματα για τον λογοτέχνη. «Ο πατέρας αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, δεν αποδέχεται τίποτα. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, είναι όλα προϊόν φαντασίας. Ο πατέρας θεωρεί ότι τα παιδιά έχουν χειραγωγηθεί από τον υποτιθέμενο εκπαιδευτικό, λογοτέχνη, δάσκαλο, ποιητή, θεολόγο. Αυτός εισήλθε με έναν παράξενο τρόπο, τουλάχιστον ελέγξιμο, όταν το αγόρι ήταν 11 ετών. Προσέγγισε το παιδί σε μία καφετέρια όταν ήταν 11 ετών, το κέρασε ένα γλυκό, μίλησαν και χτίσανε μία σχέση που κατέληξε να είναι κάθε μέρα 6 με 7 ώρες μαζί. Κατέληξε να κοιμούνται μαζί στο σπίτι του λογοτέχνη και στο σπίτι του πατέρα που είχε εκδιωχθεί κλοτσηδόν από το σπίτι. Οταν αυτός εισήλθε στη ζωή του παιδιού, ξεκίνησε να λέει αυτά τα πράγματα. Ο πατέρας πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο σπίτι και έδινε διατροφή, πήγαιναν σε ταβέρνες με τα παιδιά. Υπάρχουν και φωτογραφίες από εκείνη την εποχή μέσα στη δικογραφία. Μόλις έγινε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ο πατέρας δεν είχε καμία επαφή με τα παιδιά του» είπε ο δικηγόρος στον ALPHA.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA