Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν λένε να κοπάσουν τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία της χώρας με νέο θύμα άγριου μπούλινγκ αυτή τη φορά ένα μαθητή της Β' γυμνασίου στα Κάτω Πατήσια. Το παιδί και η μητέρα του μίλησαν στο Star για τις άγριες επιθέσεις που δέχτηκε ο 13χρονος από άλλα παιδιά εντός του σχολείου, ενώ η μητέρα καταγγέλλει και τη στάση των καθηγητών που έφτασαν να κάνουν μέχρι και... σύσταση στο θύμα, όταν εκείνο προσπάθησε να αμυνθεί! Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ενώ αναμένονται συγκεκριμένα μέτρα από πλευράς της Διεύθυνσης του σχολείου. 

Διαβάστε ακόμη: To ταξίδι ξεκίνησε! Το πρωτοποριακό Tips by Markos κάνει πρεμιέρα από την Αρκαδία

«Με χτύπησαν στο κεφάλι, κάνοντας πλάκα όπως είπαν και όταν εγώ το ανέφερα στην καθηγήτριά μου, μού είπε να το πω στον Διεθυντή. Οταν εκείνος κάλεσε τα παιδιά στο γραφείο, εκείνα άρχισαν να με βρίζουν και ενώ ήταν μπροστά καθηγητές και κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια», λέει το παιδί στην κάμερα του καναλιού. «Σε ένα από τα περιστατικά και όταν ο Αγγελος σήκωσε το χέρι για να προστατευτεί, καθηγητής γύρισε και του είπε ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε βία! Μάλιστα, όταν ένα άλλο παιδί έσπευσε να χωρίσει τα παιδιά, δέχτηκε και εκείνο χτυπήματα» καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού.

Σε ένα άλλο περιστατικό το παιδί περιγράφει ότι δέχτηκε ακόμη και τρυπήματα με στυλό: «Είχε κλείσει το στυλό μέσα στη γροθιά του και με χτυπούσε για να με τρυπήσει». Οπως αναφέρει και συμμαθήτρια του Αλέξανδρου: «Ο συγκεκριμένος μαθητής έχει δεχθεί και άλλες επιθέσεις, κάποια στιγμή ένας του κατέβασε το παντελόνι, για πλάκα όπως είπε, αλλά αυτό είναι πολύ σοβαρό».

Το σχολείο στην προσπάθεια του καναλιού για μια επίσημη απάντηση για τα περιστατικά μπούλινγκ, αρκέστησε να πει πως: «Η διεύθυνση του σχολείου τονίζει πώς επειδή δεν είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των εκπαιδευτικών του σχολείου για να αποφασίσει τι θα γίνει με τους μαθητές που εμπλέκονται στα περιστατικά». Από την πλευρά τους, οι γονείς του μαθητή δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Ξυλοδαρμός και σε ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση εισαγγελέα είχαμε όμως και για συμπλοκή μαθητών σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης. Οπως έγινε γνωστό μέσα από ρεπορτάζ του Open, άλλο ένα άγριο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων έχει απασχολήσει τις Αρχές. Ο εισαγγελέας παρενέβη για τον ξυλοδαρμό ενός μαθητή σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και μάλιστα από τέσσερις συμμαθητές που του επιτέθηκαν και οι οποίοι αποβλήθηκαν δια παντός από το σχολείο!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA