Μενού
  • Α-
  • Α+

Το καιρικό μενού για σήμερα θα έχει λίγο απ' όλα. Και ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και τοπικές βροχές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μάλιστα, ο καιρός θα κυλήσει έτσι για σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα αφού μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή δε φαίνεται κάποια αξιόλογη μεταβολή. Αυτό, ωστόσο, φαίνεται να αλλάζει το Σαββατοκύριακο όπου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα υπάρξει αλλαγή στο σκηνικό μετά από μία ατμοσφαιρική διαταραχή που έρχεται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος, από τους 18 με 20 βαθμούς που θα έχει κατά μέσο όρο μέχρι την Παρασκευή η χώρα, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει το Σάββατο 4 με 5 βαθμούς. Παράλληλα, χιόνια αναμένεται να πέσουν στις κορυφές των βουνών της βορειοδυτικής χώρας, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την ατμοσφαιρική διαταραχή που θα επηρεάσει την Ελλάδα στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2022, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην επικράτεια. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20-21, στην Ήπειρο από 4 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 19-20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 20-21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 19-20 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις 2-3 μποφόρ και στα ανατολικά έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς, λίγο χαμηλότερα σχετικά με τη σημερινή μέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA