Μενού
  • Α-
  • Α+

Κόλαφος είναι η νέα εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση βιασμών των παιδιών στα Πετράλωνα, καθώς όχι μόνο ζητά την παραπομπή σε δίκη τόσο του πατέρα όσο και του θείου και των άλλων 8 κατηγορούμενων, αλλά επίσης δεν λαμβάνει υπόψιν την έκθεση πραγματογνωμοσύνης διορισμένης ψυχολόγου που έκρινε τις καταθέσεις των παιδιών αμφίβολες. Σύμφωνα με την πρόταση, ο πατέρας βίαζε το παιδί όταν έλειπε η μητέρα με ανταλλάγματα πέντε ευρώ, ενώ όταν το έπαιρνε μαζί του στη Θεσσαλονίκη, το κακοποιούσε σεξουαλικά με τον αδερφό του ( και θείο του παιδιού). Όταν η μητέρα έλειπε, καλούσε φίλους του για να κάνουν το ίδιο, ενώ απειλούσε τον μικρό με... θάνατο. Ακόμη, εκκρεμεί από την εισαγγελία Ανηλίκων απόφαση από τον Μάιο του 2022 σχετικά με το αίτημα αναδοχής για τον 17χρονο που έχει καταθέσει ο 39χρονος λογοτέχνης. Η μητέρα με δύο υπεύθυνες δηλώσεις είχε καταστήσει ως κηδεμόνα του γιου της τον 39χρονο λογοτέχνη. Η πρώτη αφορούσε στην παρουσία του παιδιού στην Αθωνιάδα Σχολή στο Αγιο όρος, η δεύτερη ανέφερε ότι τον ορίζει ως κηδεμόνα για να ενημερώνεται από το σχολείο για τις επιδόσεις του. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το μικρό αγόρι μπορεί να είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, όμως και τα δύο κοριτσάκια καταγγέλλουν ότι και αυτά κακοποιήθηκαν καθώς ασελγούσαν πάνω τους. Τα συμβάντα πολλά: ένα από αυτά έχει θύμα τη μεγαλύτερη αδελφή. Ο πατέρας απειλούσε πως θα τα σκοτώσει αν μιλήσουν. Η ιδιοκτήτρια του καφέ και γειτόνισσα τόσο των γονιών όσο και του συγγραφέα, επιβεβαιώνει πως κάτι αφύσικο συνέβαινε σε αυτή την οικογένεια. 

Η μάρτυρας περιέγραψε στο STAR το σοκ που έπαθαν όταν είδαν μια ζωγραφιά της 11χρονης (το τρίτο και μικρότερο παιδί της οικογένειας) μετά τα όσα αποκάλυψε ο 17χρονος. «Καθόμασταν όλοι μαζί και πίναμε καφέ στο μαγαζί μου. Η μικρούλα ζωγράφιζε και ζωγράφισε κάτι που έμοιαζε με… Και της λέω τι είναι αυτό παιδί μου; Και μου λέει αυτή είναι η ζωγραφιά που μου κάνει ο μπαμπάς μου και λέει είναι το π… μου. Δίπλα ήταν η μητέρα. Εμείς είπαμε στην μητέρα να πάει να καταθέσει. Η μητέρα δεν πήγε. Δεν ασχολήθηκε. Αδιαφόρησε. Το άφησε έτσι» είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια της καφετέριας. Η κα Πουλάκη τόνισε ότι «έχω επαφή με τον μικρό. Κάνουμε μάθημα, διαβάζουμε μαζί. Το παιδί δίνει αγώνα. Δίνει αγώνα όλο αυτό το διάστημα για να δικαιωθεί. Το παλεύει. Προσπαθεί να το παλέψει. Ο δρόμος είναι ένας. Είναι μονόδρομος».

Ο 17χρονος σε μία από τις καταθέσεις του τόνισε ότι στο κινητό του είχε φωτογραφίες από άτομα που καταγγέλλει για τους βιασμούς του. Σε ερώτηση για το πώς ένιωθε κάθε φορά όταν κακοποιείτο, απάντησε ότι «δεν ένιωθα κάτι, νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικά όλα αυτά. Δεν είμαι αυτό που ήμουν, θέλω να το καταλάβετε»

«Ο Σωτήρας μας»

Ένας γείτονας και συγγραφέας, ο Χρήστος Κρεμνιώτης, είναι εκείνος που θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά στα παιδιά. Βοηθάει το γιο στα μαθήματα κερδίζει την εμπιστοσύνη του και αρχίζουν οι αποκαλύψεις: «Στο διάστημα αυτής της συναναστροφής μας και του πραγματικού ενδιαφέροντος που έδειξε ο άνθρωπος αυτός για την κατάσταση όλων μας, της στοργής που νιώσαμε πρώτη φορά στη ζωή μας, (μετά το θάνατο της γιαγιάς μας), άρχισα να εξομολογούμαι σιγά-σιγά στον …, όσα μου έκανε ο “πατέρας” μου, ο “θείος” μου (αδερφός του “πατέρα” μας) αλλά και τα υπόλοιπα άτομα.

Η μητέρα μου που διατείνεται ότι δήθεν δεν ήξερε, δεν είχε καταλάβει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, ενημερώθηκε πάραυτα. Όμως η αντίδρασή της, δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κάποιος από μια αληθινή μάνα. Μία ημέρα μάλιστα, αφού, εγώ είχα ήδη αρχίσει να εκμυστηρεύομαι στον … τα βασανιστήρια μου, η μόνη αντίδραση της προς …και … ήταν να σχολιάσει χαζογελώντας: “Μήπως τα προκαλεί και ο … επειδή είναι όμορφος!”. Όταν πλέον κληθήκαμε από την αστυνομία να καταθέσουμε-φθινόπωρο του 2018 -και είδε ότι δεν θα έκρυβα τίποτα, έκανε τη ζωή μου, χειρότερο μαρτύριο από πρώτα. Μου έλεγε όλο και πιο συχνά ότι, αν, θα αποκάλυπτα τα πάντα, το Κράτος θα με έβαζε σε ίδρυμα. Με απειλούσε διαρκώς ότι έχει περισσότερη δύναμη από όλους και θα σταματούσε την υπόθεση.

Με βίασε μπροστά στα μάτια της και εκείνη έκανε πως δεν είδε τίποτα! Με έβρισκε σε κατάσταση νάρκης, προφανώς, αποτέλεσμα των όσων περνούσα και των ουσιών που συχνά μου παρείχε ο “πατέρας” και η ίδια δεν αναρωτιόταν το γιατί; Μήπως φοβούμενη να μην πεθάνω από κάποια υπερβολική δόση μου έκανε αλλεπάλληλες πλύσεις στομάχου στο σπίτι μαζί με τον σύζυγό της αλλά και παρουσία της … την οποία φυσικά εξαπατούσε για το τι συνέβαινε; Αν και η πρώτη καταγγελία έγινε το 2017 για την υπόθεση και είναι κατηγορούμενοι 10 άτομα – ανάμεσά τους ο πατέρας και ο θείος – έχει καταγραφεί μία απίστευτη καθυστέρηση στην υπόθεση καθώς τώρα περιμένουν πέντε χρόνια μετά την έκδοση βουλεύματος για το αν θα γίνει παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων ή όχι. Για τη μήνυση των παιδιών προς τη μητέρα η εντολή για έρευνα δόθηκε πριν από ένα μήνα .

«Ερωτεύτηκε τον λογοτέχνη»

Στον αντίποδα, ο  δικηγόρος του πατέρα και του θείου που καταγγέλθηκαν για βιασμό, Νεκτάριος Ψύλος, υποστηρίζει πως ο 17χρονος έχει αισθήματα για τον λογοτέχνη. «Ο πατέρας αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, δεν αποδέχεται τίποτα. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, είναι όλα προϊόν φαντασίας. Ο πατέρας θεωρεί ότι τα παιδιά έχουν χειραγωγηθεί από τον υποτιθέμενο εκπαιδευτικό, λογοτέχνη, δάσκαλο, ποιητή, θεολόγο. Αυτός εισήλθε με έναν παράξενο τρόπο, τουλάχιστον ελέγξιμο, όταν το αγόρι ήταν 11 ετών. Προσέγγισε το παιδί σε μία καφετέρια όταν ήταν 11 ετών, το κέρασε ένα γλυκό, μίλησαν και χτίσανε μία σχέση που κατέληξε να είναι κάθε μέρα 6 με 7 ώρες μαζί. Κατέληξε να κοιμούνται μαζί στο σπίτι του λογοτέχνη και στο σπίτι του πατέρα που είχε εκδιωχθεί κλοτσηδόν από το σπίτι. Οταν αυτός εισήλθε στη ζωή του παιδιού, ξεκίνησε να λέει αυτά τα πράγματα. Ο πατέρας πήγαινε σχεδόν καθημερινά στο σπίτι και έδινε διατροφή, πήγαιναν σε ταβέρνες με τα παιδιά. Υπάρχουν και φωτογραφίες από εκείνη την εποχή μέσα στη δικογραφία. Μόλις έγινε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ο πατέρας δεν είχε καμία επαφή με τα παιδιά του» είπε ο δικηγόρος στον ALPHA.

«Η μεγάλη κόρη στην προανακριτική διαδικασία, στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ, είπε πως ο πατέρας της ουδέποτε την άγγιξε και δεν είχε καμία γνώση να έχει συμβεί κάτι με τα άλλα παιδιά. Μερικούς μήνες μετά, στα πλαίσια της κύριας ανάκρισης, εμφανίστηκε η κόρη και με μία αίτηση που υπέγραψε ο συγγραφέας. Η αντίφαση είναι ανεξήγητη» ισχυρίστηκε ο δικηγόρος. Ταυτόχρονα είπε πως κατηγορείται και ο αδερφός του πατέρα και θείος των παιδιών «που έχει τρία ανήλικα κορίτσια και είναι με την οικογένειά του». «Ο πατέρας δεν πρόκειται ποτέ να κινηθεί κατά των παιδιών του. Κινήθηκε με μηνύσεις από την πρώτη στιγμή κατά της συζύγου και του συγγραφέα. Ο άνθρωπος αυτός μάγεψε τα παιδιά, τον έχουν ως επίγειο Θεό. Το αγόρι είναι πραγματικά ερωτευμένο, δεν ξέρω αν είναι μόνο μεταφορική αλλά και κυριολεκτική η έννοια» σημείωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA