Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Τετάρτης (9/11) για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που ανήκουν στην ευθύνη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η στάση εργασίας στα λεωφορεία θα αναβαθμιστεί από τους συνδικαλιστές σε 24ωρη απεργία, υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ (κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα τρόλεϊ).

Μάλιστα, έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το ίδιο σκοπεύει να κάνει και η ΣΕΛΜΑ (Μετρό). Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωση που είχε εκδώσει, δήλωνε την πλήρη κάλυψή της στους απεργούς, επισημαίνοντας ότι είχε εγκαίρως, από τις 15 Σεπτεμβρίου, ενημερώσει για την απεργία τόσο το κοινό όσο και όλους τους εργοδοτικούς φορείς.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς:

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα.

Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA