Μενού
  • Α-
  • Α+

Αθώος ο Δημήτρης Ινδαρές, αθώοι και οι δύο γιοι του που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από ένστολους αστυνομικούς στην ταράτσα του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019, η οποία εξελίχθηκε σε αστυνομικό φιάσκο. Οι τρεις άνδρες απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών από το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων όπου δικάστηκαν. Την αθώωσή τους είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας πως δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός εντόπισε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά, ενώ χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους «εξιλαστήρια θύματα» των αστυνομικών προκειμένου να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε επίσης και τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τον σκηνοθέτη και τους δύο γιους του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Εγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Εγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», κατέληξε η εισαγγελέας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA