Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος έλαβε το «θρίλερ» που για αρκετές ώρες ήταν σε εξέλιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία ούτε το άτομο, που αφορούσε η πληροφορία που ήρθε από τις ΗΠΑ, βρέθηκε, ούτε οτιδήποτε άλλο ύποπτο. «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022) (σσ: εννοεί χθες), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και τη μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο» αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το χρονικό του «θρίλερ»

Όλα ξεκίνησαν όταν η CIA ενημέρωσε πως υπάρχει ένας ύποπτος άνδρας (Αραβικής καταγωγής) βρίσκεται σε πτήση της Emirates. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση. Η  πρώτη πτήση πήρε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ η δεύτερη με προορισμό το Ντουμπάι καθηλώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή της. Οι επιβάτες της κλήθηκαν να αποβιβαστούν μαζί με τις αποσκευές τους. Πέρασαν από αυστηρό έλεγχο πριν δοθεί άδεια για αναχώρηση που έγινε αργότερα το βράδυ της Πέμπτης. Ωστόσο, κάποιοι από τους επιβάτες αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν, έχοντας φοβηθεί με όλα αυτά που είχαν βιώσει. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η δεύτερη πτήση ήταν η ΕΚ209 η οποία αναχώρησε στις 17:32 από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Είχε 228 επιβάτες (και ένα βρέφος) και 18 άτομα πλήρωμα. Η πληροφορία από τη CIA, που αξιολογήθηκε ως σοβαρή από την ΕΥΠ, ήταν ότι στο αεροσκάφος επέβαινε ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής.  ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα, τόπο εκκίνησης του δρομολογίου. Μάλιστα, το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνον πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά, ενώ συνοδευόταν από δύο F16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που απογειώθηκαν (με εντολή του ΝΑΤΟ) στις 21:09 από τη βάση της Σούδας. Το Boeing 777 προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 21:56.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε αναπτυχθεί κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τις ενέργειες από την ελληνική πλευρά (και για τα δύο περιστατικά) συντόνισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μαζί με το ΓΕΕΘΑ ενώ το υπουργείο Μεταφορών και το Μαξίμου ήταν σε ανοιχτή γραμμή. Το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς σημείο στάθμευσης του αεροδρομίου όπου έγινε ο έλεγχος στους επιβάτες που παρέμειναν μέσα στο αεροσκάφος. Αργότερα μετακινήθηκαν προς τις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου. Έπειτα από έλεγχο στην πτήση, ωστόσο, δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο. Επιβάτες και αεροσκάφος, όπως βέβαια και το πλήρωμα θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες θα αναχωρήσουν την Παρασκευή στις 20:00 για Νέα Υόρκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA