Μενού
  • Α-
  • Α+

Διπρόσωπος θα είναι ο καιρός σήμερα. Αρχικά θα είναι αίθριος και με τοπικές μόνο νεφώσεις, ωστόσο, όσο η ώρα θα περνά και θα πλησιάζουμε προς το βράδυ η επιδείνωση του καιρού θα είναι ραγδαία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες. Τα πρώτα χιόνια για τη φετινή χειμερινή περίοδο αναμένεται να πέσουν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και «τα περισσότερα χιονοδρομικά θα ντυθούν στα λευκά» ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου. Παράλληλα, ο γνωστός μετεωρολόγος, σημείωσε ότι οι πρώτες νιφάδες - για μικρό χρονικό διάστημα και στα 1.200 μέτρα - θα κάνουν την εμφάνισή τους σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα,  Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές σε τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας. Από τις νυχτερινές ώρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με τοπικές βροχές στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στην Ανατολική Στερεά. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15-16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19-20, στην Ήπειρο από 3 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19-20 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο στα 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιμένουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Τις νυχτερινές ώρες προς το ξημέρωμα του Σαββάτου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.