Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμό προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης (10/11) η είδηση πως πτήση της Emirates που έφυγε από Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε πιθανόν έναν επιβάτη ύποπτο για τρομοκρατία, με το περιστατικό να πρωτοστατεί στα ιταλικά διαδικτυακά πρωτοσέλιδα. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Corriere della sera «δεν είναι σαφές προς το παρόν τι οδήγησε στον συναγερμό. Τα τοπικά Μέσα μιλούν για έναν ύποπτο επιβάτη που καταγγέλθηκε από τη CIA, αλλά η επικοινωνία σίγουρα πυροδότησε πρωτόκολλα ασφαλείας στη μισή Ευρώπη».

Κατά τη Repubblica, σύμφωνα με ορισμένες δημοσιογραφικές πηγές, το πλήρωμα σήμανε τον συναγερμό για «την παρουσία ύποπτου επιβάτη στο αεροπλάνο. Αλλες φήμες που συγκέντρωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά για βόμβα στο αεροσκάφος». Πάντως, ευτυχώς όλα έληξαν ομαλά, καθώς δεν εντοπίστηκε ο ύποπτος στα αεροσκάφη της Emirates μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι η πτήση ΕΚ209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροσκάφος και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και τη μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Υπενθυμίζεται, ότι συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 21:00 στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πληροφορία των αμερικανικών Αρχών για ύποπτο άτομο που πιθανόν να έχει επιβιβαστεί σε μία από δύο πτήσεις της Emirates, η μία για Ντουμπάι και η άλλη για Νέα Υόρκη. Αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία απογείωσης της πτήσης για Ντουμπάι και το αεροπλάνο επέστρεψε στον σταθμό. Οι Αρχές έλεγξαν εξονυχιστικά όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο. Στον αντίποδα, η πτήση προς Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και έτσι δόθηκε εντολή στον πιλότο να επιστρέψει στο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ άμεσα απογειώθηκαν δύο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνόδευσαν το αεροπλάνο της Emirates. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA