Μενού
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται τελικά στην Ελλάδα η 26χρονη Ελληνίδα που τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή κατά τη φονική έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Η νεαρή κοπέλα έχει ξεκινήσει οδικώς από την τουρκική πόλη και υπολογίζεται πως θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 5μμ. Η μετακίνησή της οργανώθηκε σε συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και πλέον αναμένεται να νοσηλευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς έχει τραυματιστεί στο πόδι, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Διαβάστε ακόμη: Το δεύτερο επεισόδιο του Tips by Markos είναι εδώ: Η εξόρμηση στην Αρκαδία συνεχίζεται

Η 26χρονη ήταν ένα από τα δεκάδες άτομα ποτ τραυματίστηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Πόλη και την εμπορική οδό Ιστικλάλ. Η ίδια βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο που εξερράγη η βόμβα που φέρεται να άφησε η Σύρια βομβίστρια και σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι δικοί της άνθρωποι σώθηκε από το γεγονός πως μπροστά της βρέθηκε ένα άλλο ζευγάρι που δέχθηκε το ωστικό κύμα. Το συγκεκριμένο νιόπαντρο ζευγάρι δεν τα κατάφερε και βρίσκεται ανάμεσα στους έξι επιβεβαιωμένους νεκρούς από την επίθεση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο πατέρας της κοπέλας περιέγραψε το σοκ που ένιωσαν μαζί με τη μητέρα της, όταν άκουσαν την κόρη τους στο τηλέφωνο. «Eκλαιγε η σύζυγος, μας πήρε αριθμός από το προξενείο της Τουρκίας και ήταν το παιδί μου, ακούσαμε το παιδί να κλαίει, να ωρύεται ότι είναι στο νοσοκομείο και πάθαμε σοκ. Ήταν 6-7 μέτρα από το σημείο της έκρηξης, σώθηκε γιατί μπροστά της ήταν κόσμος και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι νιόπαντροι, οι οποίοι δέχτηκαν όλο το ωστικό κύμα. Σκοτώθηκαν αυτοί και από πίσω ήταν η κόρη μου και γλίτωσε με το τραύμα στο πόδι» τόνισε ο πατέρας.

Οι Έλληνες διπλωμάτες και το υπουργείο υγείας, κατέβαλαν συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψει με ασφάλεια η κοπέλα στην Ελλάδα. «Όταν σε κάποιον Έλληνα συμβαίνει το οτιδήποτε στην Τουρκία, δεν είναι κάτι απλό. Όλων περνάει από το μυαλό του το τι μπορεί να συμβεί, αν θα ταλαιπωρηθεί, εάν θα μπορεί να επιστρέψει. Υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Εν τέλει οι διαδικασίες ήταν γρήγορες και συντονισμένες. Έχουμε να κάνουμε με ένα θύμα τρομοκρατίας» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA