Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει η 39χρονη σχετικά με τον εφιάλτη που έζησε στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρέθηκε στη μέση τρομοκρατικού χτυπήματος και γλίτωσε από τύχη τον θάνατο, την ώρα που ένα ζευγάρι που βρισκόταν μπροστά της σκοτώθηκε ακαριαία. Δύο 24ωρα μετά, το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει, με την ίδια να βρίσκεται πλέον στο ασθενοφόρο που τη μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Τα λόγια της ίδιας, της μητέρας και του πατέρα της στην εκπομπή «Live News» σοκάρουν: «Ήμουν στην Ιστικλάλ και περπατούσα άνετα. Όπως ήμουν από τη δεξιά πλευρά, τρία μαγαζιά πιο κάτω, έγινε η έκρηξη. Εκείνη τη στιγμή σοκ. Μια λευκή λάμψη που σε τινάζει προς τα πίσω. Σταματάει η ζωή σου. Μέχρι τώρα, αυτά τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις».

«Είμαι αρτιμελής»

Από την έκρηξη έχει πέσει και η ίδια στο έδαφος αλλά είναι ζωντανή. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ζευγάρι που επρόκειτο σε λίγους μήνες να παντρευτεί και περπατούσε μπροστά της, της έσωσε τη ζωή, επειδή ουσιαστικά τα σώματά τους λειτούργησαν για την 39χρονη Αννα ως ασπίδα. «Είμαι υγιής, αρτιμελής, δεν έχω τίποτα παρά μόνο στο πόδι μου, στο καλάμι πρέπει να μου το κάνουν καλά οι γιατροί. Ελπίζω να ξεχάσω αυτό το θλιβερό γεγονός. Είδα κάποια πτώματα, τώρα πτώματα; Τραυματίες; Στα γρήγορα στα φευγαλέα. Εκείνη τη στιγμή κοιτάς να συνειδητοποιήσεις ότι έγινε έκρηξη. Είμαι πολύ καλά. Εχω μόνο μια μικρή πληγή, τίποτε άλλο. Είμαι χαρούμενη. Οι Τούρκοι μού φέρθηκαν με ξεχωριστή αγάπη. Το ίδιο και ο διευθυντής του νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη».

Από το κρεβάτι του πόνου έμαθε και ενημερώθηκε για το τι ακριβώς συνέβη. Αρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μέσα σε αυτό που της έτυχε θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή. Αν εκείνο το μεσημέρι είχε περπατήσει λίγο πιο γρήγορα, αν δεν υπήρχαν άλλα άτομα μπροστά της, για να μειώσουν την ένταση του ωστικού κύματος, η ίδια θα ήταν νεκρή. Αμέσως μετά το σοκ, η κοπέλα τηλεφώνησε στους γονείς της, που χθες μίλησαν στο Mega. «Το παιδί μου είναι στο νοσοκομείο με θραύσμα στο πόδι και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι καλά, απλά τώρα μου είπε ο πρόξενος ότι το θραύσμα είναι μέσα, δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί και στην Τουρκία δεν ξέρω αν οι γιατροί είναι καλοί. Είχε πάει ταξίδι και στα 6 μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε "μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα". Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της που ανέβλυζε αίμα και πύον. Έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν», είχε πει η μητέρα της.

Οι διαδικασίες για την επιστροφή της τραυματισμένης γυναίκας στην Ελλάδα, κινήθηκαν γρήγορα. Ο Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον Νίκο Δένδια και σε ανοιχτή γραμμή με το προξενείο της χώρας μας στην Κωνσταντινούπολη, κανονίστηκε το ταξίδι της επιστροφής με ασθενοφόρο. Οι γονείς της 39χρονης, όπως καταγγέλλουν, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν ότι θα κληθούν να πληρώσουν τα έξοδα της νοσηλείας και της χειρουργικής επέμβασης στο πόδι της κόρης τους, στο τουρκικό νοσοκομείο. Η 39χρονη μπήκε το μεσημέρι σε ασθενοφόρο και ξεκίνησε οδικώς για τη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται περίπου στις 18.00 το απόγευμα. Εκεί θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να συνεχιστεί η νοσηλεία της, με την κατάστασή της ευτυχώς, να μην εμπνέει ανησυχία.

Λύτρας: Με συγκλόνισε η μητέρα της

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Λύτρας μίλησε για την στιγμή που οι γονείς κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την κόρη τους κι εκείνος ήταν σε ανοιχτή ακρόαση και τους άκουγε. «Με συγκλόνισε η μητέρα της κοπέλας. Οταν την βρήκαν στο τηλέφωνο και κατάφεραν να της μιλήσουν... Αυτή η στιγμή μου έμεινε χαραγμένη» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λύτρας είπε ότι συνέβαλε ο υπουργός Υγείας στο να εκκινήσουν οι διαδικασίες και να διακομισθεί άμεσα στην Ελλάδα για να υποβληθεί εδώ στην επέμβαση που πρέπει να κάνει, αλλά και να νοσηλευτεί. Παράλληλα είπε ότι «ενδεχομένως θα χρειαστούν κι ενέργειες για το θέμα των αποζημιώσεων καθώς πρόκειται για θύμα τρομοκρατικής ενέργειας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA