Μενού
  • Α-
  • Α+

Συννεφιασμένη Τετάρτη θα είναι η σημερινή, καθώς ο καιρός (ειδικά από το απόγευμα και μετά) θα αρχίζει να αλλάζει, σταδιακά και από τα Δυτικά όπου, μάλιστα, αναμένεται να σημειωθούν βροχές ή ακόμα και καταιγίδες. Φαινόμενα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα σημειωθούν και στα βόρεια της χώρας αλλά εκεί θα έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτή θα είναι μόνο η αρχή της επικείμενη επιδείνωσης.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά πρόκειται να «παρελάσουν» πάνω από τη χώρα μας από αύριο κιόλας με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο. Οι βροχές θα αρχίζουν να γίνονται πιο έντονες από αύριο το βράδυ και ειδικά από το Σάββατο αλλά και την Κυριακή θα έχουν επεκταθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, μηδέ της Αττικής εξαιρουμένης.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, προβλέπεται ηλιοφάνεια με περιορισμένη ορατότητα στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, και τα Επτάνησα, και τοπικά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις δεν αποκλείονται και στη Δυτική Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 15 βαθμούς), 9 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως τους 15 βαθμούς, ενώ στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 21 βαθμούς), 14 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 12 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA