Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις τεχνικές αναλύσεις από τους συμβούλους που έχει διορίσει προκειμένου να μπορέσει να αντικρούσει τα πορίσματα των Καρακούκη και Καλόγρηα, που δείχνουν τις δολοφονίες των τριών παιδιών της, φέρεται να περιμένει να λάβει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία το πρωί ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 25 Νοεμβρίου για να απολογηθεί για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, τις μικρότερες αδερφές της 9χρονης Τζωρτζίνας που επίσης δολοφονήθηκε από τη μητέρα της. Η κατηγορούμενη παραμένει προφυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο για τη δολοφονία της 9χρονης και το προσεχές διάστημα αναμένεται να προσδιοριστεί η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Νέα δίωξη σε άνδρα που είχε λάβει φωτογραφίες

Να ανατρέψει τα εις βάρος της στοιχεία

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ρεπόρτερ του MEGA Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αναβολές στην απολογία της 34χρονης λαμβάνονται καθώς η νομική πλευρά της περιμένει να ετοιμαστούν αυτές οι τεχνικές μελέτες που -όπως τουλάχιστον- λένε θα αντικρούουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Η υπερασπιστική γραμμή της 34χρονης, περιμένει τις τεχνικές αναλύσει που θα δίνουν στοιχεία που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο δικαστήριο. Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας των τριών παιδιών έχει υποστηριχτεί από 50 διαφορετικούς γιατρούς και νοσηλευτές, διαφορετικών νοσοκομείων οι οποίοι έχουν καταθέσει στις δικαστικές Αρχές.

Λέων: «Οι έμπειροι ποινικολόγοι γνωρίζουν για τους ιατροδικαστές»

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Live News σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας.

Στους ισχυρισμούς του Αλέςξη Κούγια αναφορικά με τον αυτοδιορισμό των ιατροδικαστών Καλόγρηα - Καρακούκη, σχολίασε ο ιατροδικαστής: «Λυπάμαι που αναγκάζομαι να εξηγώ διαδικασίες που έμπειροι ποινικολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά». Και ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας επεξήγησε την διαδικασία: «Η κάθε εντολή που δίνεται προς την ιατροδικαστική υπηρεσία απευθύνεται στον προϊστάμενό της. Η αστυνομία δεν ορίζει το όνομα αυτού που θα κάνει την νεκροτομή». Επιπλέον ο κ. Λέων τόνισε: «Υπάρχει μία και μόνο επιστημονική άποψη, προφανώς θα πρέπει να κληθούν οι άλλοι γιατροί να τις αντικρούσουν».

Ψυχρή και... αδυνατισμένη

Με γρήγορα βήματα, μάσκα για τον κορονοϊό στο πρόσωπο και χειροπέδες στα χέρια, η 34χρονη κατηγορούμενη για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της, μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας όπου ζήτησε και πήρε τη νέα αναβολή. Λίγα λεπτά αργότερα βγήκε και οι κάμερες την κατέγραψαν να μπαίνει στο όχημα της αστυνομίας που την περίμενε για να τη μεταφέρει πίσω στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Εμφανώς αδυνατισμένη, έχοντας χάσει κιλά, φορώντας και πάλι μία μαύρη φόρμα και αθλητικά παπούτσια και χωρίς να κοιτάξει τις κάμερες και τους δημοσιογράφους σε κανένα σημείο. Παραμένει το ίδιο ψυχρή στις τελευταίες εμφανίσεις της, ετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή, με τον Αλέξη Κούγια, που το πρωί δεν ήταν μαζί της, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Η γραμμή του Αλέξη Κούγια

H νομική πλευρά της 34χρονης κατηγορούμενης φαίνεται πως έχει αποφασίσει να σηκώσει τους τόνους κατά δημοσιογράφων, αστυνομικών που πήραν μέρος στην έρευνα, ακόμα και γιατρών, που με τα πορίσματά τους έβαλαν τη μητέρα των αδικοχαμένων παιδιών στη φυλακή και με την πλάτη στον τοίχο. O Αλέξης Κούγιας έδωσε χθες μια πρόγευση της γραμμής που θα ακολουθήσει. Η 34χρονη βρέθηκε κατηγορούμενη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας το καλοκαίρι. Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγριας αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά δολοφονήθηκαν. Οι θάνατοι, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, προήλθαν και στις δύο περιπτώσεις από ασφυξία.

«Θα έχουμε εκπλήξεις»

Ο Αλέξης Κούγιας προαναγγέλλει στο Live News εκπλήξεις. Δήλωσε πως οι τεχνικοί σύμβουλοι που εργάζονται για λογαριασμό της 34χρονης θα καταφέρουν να αποδομίσουν το πόρισμα των ιατροδικαστών. Θα γίνει λόγος για μια δικαστική πλάνη με θύμα την πελάτισσά του και για κινήσεις της αστυνομίας που υπαγορεύονταν και επηρεάζονταν όπως τονίζει από δημοσιογράφους και τηλεοπτικές εκπομπές. Ο θάνατος του βρέφους στην κούνια του σπιτιού του, αποδόθηκε αρχικά σε μια σπάνια καρδιολογική πάθηση, την αγενεσία φλεβόκομβου. Όμως στο τελικό πόρισμα των δύο ιατροδικαστών γίνεται ξεκάθαρα λόγος για δολοφονία, με τον Αλέξη Κούγια να μιλάει για ένα παρασκήνιο που έβλαψε την 34χρονη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA