Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη ΓΑΔΑ βρέθηκε η 22χρονη κόρη της οικογένειας στα Πετράλωνα, η οποία μαζί με τον αδελφό της καταγγέλλουν τον πατέρα τους για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. Η κοπέλα έδωσε συμπληρωματική κατάθεση για τη μήνυση εναντίον της μητέρας της για συγκάλυψη της υπόθεσης. Tο κορίτσι φορτίστηκε πολύ συναισθηματικά, φέρνοντας ξανά στη μνήμη της όλα όσα φέρεται να έχει βιώσει και ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνει ένα διάλειμμα για να ηρεμήσει, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η δικηγόρος της οικογένειας, Δήμητρα Πλαστήρα, μίλησε στον Alpha όπου ανέφερε για τη σχέση του πατέρα με την 22χρονη: «Έμεναν στην ίδια γειτονιά μέχρι να αποχωρήσει από την Αθήνα. Δεν είναι ότι έμεναν μακριά, στους ίδιου δρόμους πορεύονταν». Στη συνέχεια η δημοσιογράφος του Alpha ανέφερε πως υπήρχαν μαρτυρίες ότι ο πατέρας των παιδιών είχε παραβιάσει πολλές φορές τα ασφαλιστικά μέτρα. Η δικηγόρος ξεκαθάρισε πως οι μαρτυρίες αφορούν όχι την 22χρονη αλλά τον ανήλικο γιο. «Να μην συγχέουμε τα πράγματα», ανέφερε και συνέχισε: «Αναφορικά με την 22χρονη, κινούνταν σε ίδιες περιοχές. Όταν κινείσαι σε ίδιες περιοχές και κάποιες θέλει να απειλήσει έναν άνθρωπο να μην μιλήσει γιατί ο ίδιος θα κληθεί να απολογηθεί, βρίσκει τον τρόπο να τον πλησιάσει απουσία μαρτύρων. Νομίζω όλοι είμαστε σε δυνατότητα να αντιληφθούμε αυτό το οποίο αναφέρω».

Στη συνέχεια ο κ. Σούρας τεχνικός σύμβουλος του κοριτσιού και του συγγραφέα, σε παρέμβαση του ανέφερε: «Η γνώμη μου είναι ότι έχουν κάνει ένα βήμα πιο πάνω. Υπάρχει μία κατάθεση από μία κοπέλα που πρέπει να τη σεβαστούμε όλοι μας. Μη μου λέτε ότι επειδή είναι ενήλικη πρέπει να μιλήσει. Δεν είναι ενήλικη, είναι θύμα. Άρα αυτή η κοπέλα έχει δικαίωμα να μη μιλήσει στους δημοσιογράφους, να μη θέλει να δείξει το πρόσωπό της, να μην θέλε να αποκτήσει δημοσιότητα. Αυτό το λέω για τί ο αγώνας των δημοσιογράφων είναι η είδηση. Εδώ όμως μιλάμε για θύματα».

Η κ. Πλαστήρα συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα απολογηθεί η 22χρονη και κανένα θύμα για τους ρυθμούς της Δικαιοσύνης. Αν θέλετε να πούμε κάτι άλλο, θα ήθελα να αναφερθώ στην παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέας η οποία έλαβε χώρα το καλοκαίρι που δεν είχε πάρει καμία δημοσιότητα το θέμα αυτό, για να μην θεωρηθεί από κάποιους ότι πιέστηκε από τη δημοσιότητα η δικαιοσύνη. Η πρόταση ήταν παραπεμπτική. να αναμένουμε λοιπόν το βούλευμα, να δούμε τι θα αποφασίσει το συμβούλιο. Ωστόσο οι περιοριστικοί όροι δεν είναι ένδειξη ενοχής η όχι. Οι όροι μπαίνουν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το αν κρίνει ο εισαγγελέας και ο ανακριτής ότι υφίσταται οι προϋποθέσεις ή όχι, είναι άλλο θέμα, δεν αφορά ενοχή», ενώ στη συνέχει τόνισε: «Κατέθεσε ως μάρτυρας των γεγονότων που ή ίδια έχει βιώσει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA