Μενού
  • Α-
  • Α+

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον Νίκο Κοντοστάθη, τον ψευτογιατρό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών. Ο Κοντοστάθης, βρέθηκε ενώπιον του ΜΟΔ κατηγορούμενος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών που έπασχαν -η πλειονότητά τους- από καρκίνο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα να επιβάλλει την παραπάνω ποινή στον Dr. Kontos, όχι μόνο αποδεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα που είχε ζητήσει να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος για 6 ανθρωποκτονίες (σ.σ.: ανάμεσά τους και δύο ανήλικων παιδιών) και για 5 απόπειρες ανθρωποκτονιών, αλλά προσαυξάνοντάς την...

Το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος 28 ασθενών και συγγενών ασθενών

Σε ό,τι αφορά στους 16 συγκατηγορούμενούς του, αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι. Μεταξύ των αθωωθέντων είναι ο και γιατρός, πρώην υπουργός. Ο «Δρ. Κοντός» καταδικάστηκε επιπλέον και για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1/5/2000 έως 16/6/2000, καθώς και για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί στον Κοντοστάθη ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες και 12 ετη για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Πρότεινε επίσης την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA